Τελευταία Νέα Τοπικά νέα
Η Ανθή “ξαναγυρίζει”….στην Ξάνθη

Την Ανθή την γνωρίζουν πολλοί. Κι όχι μόνο Ξανθιώτες. Η φήμη της έχει “δραπετεύσει” μακριά. Είναι εικαστικός. Οι φίλοι της λένε ότι γεννήθηκε καλλιτέχνης. Στην ψυχή, στην αντίληψη, στην καρδιά. Υπήρξε εποχή στο παρελθόν που η τέχνη στην Ξάνθη ήταν συνυφασμένη με τ’ όνομα της. Ήταν τότε που έφτιαξε το “Πέρασμα της Τέχνης” (Le Passage d’ Art).

Και στην συνέχεια η Gehrmann Anthi μετέτρεψε το αρχοντικό Φωκίωνα Καραδήμογλου σε καλλιτεχνικό ναό, ως “Κέντρο Τέχνης Γκέρμαν”. Η Ανθή μαθήτευσε κοντά στον Χρήστο Παυλίδη κι ήταν αυτή που συνέβαλλε καθοριστικά για το “εικαστικό deal” με τον Δήμο Ξάνθης και τον Φίλιππο Αμοιρίδη. Μια συμφωνία που “γέννησε” την Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης “Χρήστος Παυλίδης”

Έκτοτε η Ανθή πρόκοψε, καθώς ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει το δημιουργικό της ταξίδι. Με κάθε παράλληλο και γόνιμο τρόπο για τον τόπο της, που ποτέ δεν ξέχασε. Έφυγε, σπούδασε, ζωγράφισε, έφτιαξε και πάλι νέες γκαλερί και δικούς της χώρους τέχνης. Για όλα όσα έκανε η Ξάνθη….της “χρωστάει”. Κι όχι απαραίτητα υλικά, αλλά τουλάχιστον συναισθήματα και πολύ αγάπη.

Μια καλή ευκαιρία για να το δείξουμε είναι η συμμετοχή και επίσκεψη των Ξανθιωτών στην δική της έκθεση που γίνεται εδώ, στον Πολυχώρο Σκέψης και Τέχνης – Οικία γέννησης Μάνου Χατζιδάκη. Η Ανθή λοιπόν ξαναγυρίζει στην Ξάνθη !

Την ζωγραφική έκθεση οργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και θα εγκαινιάσει ο Κώστας Κουρτίδης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (ως 9/11). Για τις γυναικείες μορφές και το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο θανασης μουσοπουλος κι αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να έρθετε όλοι. Καλή επιτυχία Ανθή……

Σχετικά Άρθρα