Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Το ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ στηρίζει την… «ορεινή» Νεανική Επιχειρηματικότητα

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ) του ΕΜΠ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς από τη Σκωτία, την Ιρλανδία, τη Β. Ιρλανδία, την Ισλανδία και την Ιταλία συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα PEAK – NewHeights for YouthEntrepreneurship, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+.

Απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές και επιθυμούν να προωθήσουν την επιχείρησή τους, τις ιδέες και τα μελλοντικά τους σχέδια σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με στόχο τη δικτύωση των νέων επιχειρηματιών της ορεινής Ευρώπης, αλλά και σε Εκπαιδευτές Ενηλίκων και Φορείς Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη διερεύνηση των τρόπων στήριξης των εν δυνάμει νέωνεπιχειρηματιών, μέσα από εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά προγράμματα.

Ήδη το ΜΕΚΔΕ έχει συλλέξει ένα πολύ χρήσιμο υλικό, μέσα από συνεντεύξεις με νέους επιχειρηματίες, εκπαιδευτές ενηλίκων και μέλη-εκπροσώπους φορέων επιχειρηματικότητας, από ορεινές περιοχές της Ελλάδας, το οποίο και παρουσιάστηκε στη συνάντηση των εταίρων, στο Bovino της Ιταλίας. Να σημειωθεί, ότι κάθε χώρα – εταίρος που συμμετέχει στο πρόγραμμα είχε συγκεντρώσει video από 6 νέους επιχειρηματίες, τα οποία και αναρτήθηκαν σε online πλατφόρμες.

Η παρουσίαση των νέων επιχειρηματιών από ορεινές περιοχές ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Οι νέοι και νέες της Ξάνθης που έχουν μια μικρή (ή μεγάλη) «ορεινή» επιχείρηση και θέλουν να την προωθήσουν μπορούν να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με το ΜΕΚΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η επιχείρησή τους θα παρουσιαστεί μέσα από μικρά video και θα προωθηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες-εταίρους του Προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε όλα τα video των 6 νέων επιχειρηματιών από την Ελλάδα, εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCZ1cU0eOGqnVmPcnGC31YrA

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα εδώ: https://mirc.ntua.gr/el/node/562

Σχετικά Άρθρα