Ροδόπη Τελευταία Νέα

Παπίκιο Ροδόπη: Πάνω από 100 πυροσβέστες στην «μάχη» της φωτιάς

Από τις 22 Οκτωβρίου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο 

Πάνω από 100 πυροσβέστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται πλέον στο Παπίκιο όρος, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από τις 22 Οκτωβρίου. Εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε υψόμετρο και σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την προσεγγίσουν όλα οχήματα. Συγκεκριμένα από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο Canadair και ένα ελικόπτερο, ενώ την Κυριακή συμμετείχε ένα Chinook του Ελληνικού Στρατού προερχόμενο από την Ελευσίνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορείς για τα εξής: «Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται.

Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την συνδρομή των εναέριων μέσων.

100 και πλέον πυροσβέστες επιχειρούν από σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα.

Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν η 1η ΕΜΑΚ, η 1η ΕΜΟΔΕ Αθηνών , η 5η ΕΜΑΚ , η 5η ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων και σημαντική δύναμη από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ροδόπης και της Περιφέρειας μας.

Από το Σάββατο επιχειρούν δύο PZL, δύο canadair , ένα ελικόπτερο ενώ την Κυριακή συμμετείχε με ριψεις νερού και chinook του Στρατού που έφτασε από την Ελευσίνα για τον ίδιο σκοπό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα, το Στρατό, τα εναέρια μέσα, όλους όσους συμμετέχουν και που συνεισφέρουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια για τον περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται από την προηγούμενη εβδομάδα».

xronos.gr

Σχετικά Άρθρα