Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Αντιπεριφέρεια Ξάνθης : Παρέμβαση στο λιμάνι των Αβδήρων για την προστασία των αλιευτικών σκαφών

 «Άναψε το πράσινο φως» για την εκπόνηση μελέτης η οποία θα οδηγήσει στην υλοποίηση των υποδομών εκείνων ώστε με μικρές παρεμβάσεις και την τοποθέτηση ειδικών “μπλοκ” στην περιοχή να μπορούν οι κάτοχοι αλιευτικών σκαφών να δένουν τα σκάφη τους με ασφάλεια.

«Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τους ισχυρούς Νοτιάδες με αποτέλεσμα οι αλιείς της περιοχής να είναι αναγκασμένοι να ζητούν καταφύγιο σε γειτονικά λιμάνια: Φανάρι και Πόρτο Λάγος.

Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr κάθε χρόνο την περίοδο του Δεκεμβρίου φερτά υλικά και ισχυροί Νοτιοανατολικοί άνεμοι καταστρέφουν τα σκάφη που βρίσκουν «καταφύγιο» στο λιμάνι

Πρόκειται, όπως δήλωσαν στο www.ertnews.gr αλιείς της περιοχής, για πενήντα πέντε (55) αλιευτικά σκάφη και περισσότερα από εκατό (100) ερασιτεχνικά που δένουν στο σημείο λίγα μόλις μέτρα από το αρχαίο λιμάνι των Αβδήρων, που υπήρξε ένα από τα πιο εμπορικά λιμάνια της εποχής, αιώνες πριν.

Μετά από συνάντηση με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης «άναψε το πράσινο φως» για την εκπόνηση μελέτης η οποία θα οδηγήσει στην υλοποίηση των υποδομών εκείνων ώστε με μικρές παρεμβάσεις και την τοποθέτηση ειδικών “μπλοκ” στην περιοχή να μπορούν οι κάτοχοι αλιευτικών σκαφών να δένουν τα σκάφη τους με ασφάλεια.

Όμοια παρέμβαση στην περιοχή δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν γι αυτό και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αλιείς περιμένουν τα αποτελέσματα προσδοκώντας ότι θα απαλλαγούν από τη χρόνια ταλαιπωρία και το κόστος επούλωσης των καταστροφών.

Σχετικά Άρθρα