Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο Εργατικό κέντρο

Τι συμβαίνει στη Μαλαματίνα;

Μέσα στο καλοκαίρι και μόλις λίγους μήνες μετά την επίσημη ανάλυψη της νέας διοίκησης της «Οινοποιίας Μαλαματίνα», οι εργαζόμενοι της εταιρείας να ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις ζητώντας να ανακληθούν απολύσεις 15 εργαζομένων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του σχεδίου «εξυγίανσης» της εταιρείας, και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η νέα διοίκηση δεν άργησε να κάνει χρήση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη και να απολύσει εκδικητικά δύο συνδικαλιστές του Σωματείου, αλλά και να προσλάβει με ατομική σύμβαση επτά νέους εργαζόμενους για τις πρώτες πέντε απολύσεις και χρήση τους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Παράλληλα, διατυμπανίζει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μετόχων της. Αυτό σημαίνει ότι βλέπει ως μόνη λύση την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που με την σειρά του σημαίνει ΜΑΤ, βία και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Η Μαλαματίνα δεν είναι ένα ατυχές παράδειγμα, είναι ο κανόνας.Η Νέα Δημοκρατία με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη τσάκισε τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα, ακύρωσε στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, κατάργησε την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και το δώρο, «απελευθέρωσε» τις απολύσεις, έβαλε νέα εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, φτάνοντας τα αστικά δικαστήρια να βγάζουν 9 στις 10 απεργίες παράνομες.
Νίκη στην απεργία στη Μαλαματίνα – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις, η λειτουργία τμημάτων υπό καθεστώς εργολαβίας και οι μειώσεις μισθών και ο τραμπουκισμός των εργαζομένων δεν είναι «σχέδιο εξυγίανσης». Είναι το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέλλον της εργασίας.
«Εξυγίανση» θα είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Παρεμβαίνουν:•Μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Μαλαματίνα
•Γρηγόρης Στογιαννίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Θράκης, πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης
•Κώστας Γενιδούνιας, Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών (Π.Ε.Π.Ε.), μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
•Αντώνης Μπούρας, φοιτητής του τμήματος των ΗΜΜΥ, εργαζόμενος σε τηλεφωνικό κέντρο
*Στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τους απεργούς της Μαλαματίνας.

Σχετικά Άρθρα