Ροδόπη Τελευταία Νέα

Κομοτηνή: Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί με 1720 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 350 γραμμάρια  λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν χθες (21-10-2022) το πρωί,σε οικισμότης Ροδόπης,στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότηταςτου Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένανδράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντόπισαν συνολικά 1.280 πακέτα τσιγάρων και 7 πακέτα με καπνό συνολικού βάρους 350 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο δεύτερος δράστης, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 440 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα