Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τεθωρακισμένα: Ο «χαλύβδινος θώρακας» των ΕΔ – Οι εντυπωσιακές εικόνες στο ΚΕΤΘ και η ομιλία Λαλούση

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Εβδομάδας Ιππικού Τεθωρακισμένων.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη «φωλιά» των μαυροσκούφηδων, όπου πραγματοποιήθηκε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων, ιστορικών οχημάτων, αλλά και επίδειξη Ουλαμού Ιππικού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ.

Ο «χαλύβδινος θώρακας» των Ενόπλων Δυνάμεων, τα πανίσχυρα ελληνικά άρματα, εντυπωσίασαν τους δεκάδες παρευρισκόμενους στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των Βαλκανίων με τη διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων, με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση να σπεύδει να συγχαρεί έναν προς έναν τους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επίσης «μαυροσκούφης» Αρχηγός ΓΕΣ μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά και συγκινητικά λόγια για το όπλο των Τεθωρακισμένων, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα στελέχη του σε κάθε Μονάδα της χώρας, αλλά και τις προσπάθειες ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού.

«Το παρελθόν μάς εμπνέει. Τα τεθωρακισμένα παραμένουν η αιχμή της αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Λαλούσης διαμηνύοντας προς τα στελέχη με τα μαύρα μπερέ ότι η στρατιωτική ηγεσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την περαιτέρω ενίσχυση του Όπλου.

«Έχουμε επενδύσει και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση των στελεχών μας», είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, κάνοντας ειδική αναφορά στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο παρέχει εκπαίδευση με την χρήση εξομοιωτών στους αρματιστές που υπηρετούν στα άρματα μάχης της οικογένειας Leopard. Η εκπαίδευση που παρέχεται ενισχύει τους αρματιστές στην εκπαίδευση σε σύνθετα τακτικά σενάρια που δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τόση ακρίβεια στο πεδίο των ασκήσεων.

Ο επικεφαλής του Στρατού Ξηράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εξαιρετικά σημαντικό έργο του όπλου του Τεχνικού, με τον ίδιο να εκφράζει τα συγχαρητήριά του στα Εργοστάσια Βάσης του Στρατού Ξηράς που δίνουν πολύτιμες λύσεις, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Είμαι περήφανος που φοράμε τον μαύρο μπερέ, για την ιστορία μας και την προσφορά μας. Τιμή και Δόξα στα Τεθωρακισμένα, Τιμή και Δόξα στην πατρίδα μας», κατέληξε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

πηγή Newsbomb.gr 

Σχετικά Άρθρα