Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας

Μετά από περίπου 3 1/2 χρόνια το 2 ο Γυμνάσιο Ξάνθης άρχισε και πάλι να ταξιδεύει σε διεθνείς προορισμούς μέσω των συμμετοχών του σε προγράμματα Erasmus+.
Αμέσως μετά την πρώτη αποστολή του σχολείου μας στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας τέλη Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα Teach me Differently ακολούθησε η δεύτερη αποστολή στις αρχές του Οκτώβρη με το πρόγραμμα Computers in our life που επισκέφτηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο Agrupamento de Esccolas Alberto Sampaio (AESAS)
στην Μπράγκα της Πορτογαλίας.

Το σχολείο πήρε το όνομα του από το όνομα ενός διάσημου πορτογάλου ιστορικού. Στο δεύτερο πρόγραμμα Erasmus +συμμετέχουν επίσης η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Το σχολείο  «AESAS», το οποίο ανέλαβε τη φιλοξενία της 1 ης κινητικότητας είχε ως θεματική τον τομέα της ρομποτικής. Tα εργαστήρια που διοργανώθηκαν ήταν σχετικά με τον ρόλο των ρομπότ στην ιατρική, στην εξερεύνηση του διαστήματος και των ωκεανών και στους τομείς της βιομηχανίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τους χώρους του
Πανεπιστημίου «Minho», στην πόλη Guimarães το οποίο συμμετέχει σε διεθνές πρόγραμμα που αφορά τον προγραμματισμό και την κατασκευή ρομπότ για διάφορες χρήσεις όπως ρομπότ ποδοσφαιριστής, ρομπότ νοσοκόμα με συνακόλουθη ενημέρωση για τις διάφορες λειτουργίες τους.
Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στην πόλη της Braga, στις περιοχές «Bom Jesus» και «Santuário do Sameiro», στην πόλη Guimarães καθώς και στην πόλη Porto. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων και έτσι να κατανοήσουν την ουσία των προγραμμάτων Erasmus+ και να γίνουν κοινωνοί μιας μοναδικής εμπειρίας που θα τους μείνει αξέχαστη όχι μόνο κατά την διάρκεια των
μαθητικών τους χρόνων, αλλά θα τους συνοδεύει και στην υπόλοιπη ζωή τους όταν πλέον θα είναι ώριμοι Ευρωπαίοι πολίτες και θα βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.
Οι καθηγητές που συμμετείχαν στην αποστολή: Ι. Γιάκατη και Θ. Καραγιαννίδης.

Σχετικά Άρθρα