Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Η Θρακιώτικη “DASTERI SYSTEMS” φωτίζει τα στρατόπεδα όλης της χώρας   – Υπογραφή  της συμβάσεως στο ΥΠΕΘΑ  παρουσία του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

 Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην τελετή υπογραφής συμβάσεως για την ενεργειακή αναβάθμιση συμβάσεως φωτισμού εξωτερικών χώρων των στρατοπέδων

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στην τελετή υπογραφής της συμβάσεως για την «Ενεργειακή αναβάθμιση του Συστήματος Φωτισμού Εξωτερικών Χώρων των Στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα», η οποία συνάφθηκε ανάμεσα στην ΑΣΔΥΣ και της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS” A.E. και πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση 35.404 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 35.404 τεμαχίων νέων «έξυπνων» φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο.

Τα φωτιστικά θα εγκατασταθούν σε Στρατόπεδα των Μονάδων ξηράς, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΚΙΧΝΕ. Μετά την υλοποίηση της αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού, το ενεργειακό όφελος για το ΥΠΕΘΑ αναμένεται να ξεπεράσει τις 26.000.000 KWh ετησίως, ενώ το οικονομικό όφελος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας και την πλήρη εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Εγκυκλίους.

Σχετικά Άρθρα