ΡοδόπηΤελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές και 10 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες(14-10-2022) το πρωί σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων ΑστυνομίαςΡοδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο(2)αλλοδαποί διακινητές,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,σε οικισμό της Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώνσυνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός –διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικία, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμό και ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση,στην Εθνική Οδό Αρδανίου- Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το ΤμήμαΣυνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα