Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Γεμάτη νταλίκα με λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες(12-10-2022) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων ΑστυνομίαςΡοδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις(3)αλλοδαποί διακινητές,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπώνσυνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός –διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση,χθες το απόγευμα στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικώνκαι στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο προσέκρουσε σε μπάραδιοδίων, ενώ ακολούθωςσυνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά ακινητοποίησε το όχημα και ο δράστης τράπηκε σε φυγή πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη τρίτη περίπτωση, το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα, όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το ΤμήμαΣυνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα