Ελλάδα Τελευταία Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Έφυγε από τη ζωή ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στο τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Ολυμπιονίκης προχώρησε σε μία ανατριχιαστική μετά θάνατον ανάρτηση όπου μίλησε για το δύσκολο πρόβλημα υγείας που είχε να αντιμετωπίσει για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο ΑΛέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ και σε ηλικία μόλις τριών ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το τάε κβον ντο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία και έμεινε εκτό δράσης για δύο χρόνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας των +80 κιλών, όπου ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο. Στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 στη Ρώμη και τρεις μήνες αργότερα, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, έχασε στον τελικό από έναν άλλο Νοτιοκορεάτη, τον Τσα Ντονγκ-Μιν, αυτήν τη φορά με 5-4 στα σημεία. Η τελευταία του μεγάλη διάκριση ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγ. Πετρούπολης. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με τα κοινά έχοντας θέση αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα