Μειονότητα Τελευταία Νέα

Πλήρης εκμετάλλευση τον γεγονότων στην Θράκη από τους “γείτονες”: Δεν μπορούν να μας αποκαλούν «Τούρκους», αλλά το όνομά μας είναι Χασάν ή Φατμά, η γλώσσα εκπαίδευσής στα σχολεία μας είναι η Τουρκική!

Δείτε πως η Τούρκοι εκμεταλλεύονται όλα τα περιστατικά που γίνονται στην Θράκη προς όφελός τους… διαβάστε την ανακοίνωση του ABTTF:

Αγαπητοί αναγνώστες,

Δυστυχώς οι πολιτικές εκφοβισμού και επιβολής εναντίον μας συνεχίζονται και σήμερα στη χώρα μας όπως στο παρελθόν. 

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ απειλήθηκε με θάνατο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση που συμμετείχε.

Ο Ζεϊμπέκ, ο οποίος συμμετείχε στο πρόγραμμα «Ανοιχτή Γραμμή»που έκανε ζωντανή μετάδοση στην τοπική εκπομπή Next TV στην Ξάνθη απειλήθηκε από έναν ακρόατη που συνδέθηκε τηλεφωνικά με τα εξείς λόγια «Αν γίνει τουρκοελληνικός πόλεμος, θα τον σκοτώσω».

Εκτός των ορίων της λογικής!

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Ζεϊμπέκ, ο οικοδεσπότης του προγράμματος αντί να σταματήσει και να καταδικάσει αυτά τα απεχθή και άσχημα λόγια συνέχισε να συνομιλεί με τον ακροάτη.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι πλατφόρμα διάδοσης μίσους.

Ωστόσο, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εξετάσουμε την άνοδο της ρητορικής μίσους στα μέσα ενημέρωσης.

Το κυριότερο είναι ότι ξέρουμε ότι θεωρούμαστε απειλή στη χώρα μας!

Γιατί σύμφωνα με τους κυβέρνωντες της χώρας μας δεν υπάρχουν Τούρκοι στη χώρα και αυτοί που αγωνίζονται για την Τουρκική εθνικότητα στη μειονότητα είναι πράκτορες της Τουρκίας!

Οι κυβερνώντες της χώρας μας, αποκαλούν Ελληνική τη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο όπου η μοίρα μας καθορίστηκε με την ίδια συνθήκη, αλλά όταν πρόκειται για εμάς, δεν μπορούν να μας αποκαλούν Τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και μας αποκαλούν μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο πρώην Πρόεδρος Της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε σε συνέδριο ότι η Ελλάδα συμμορφώθηκε πλήρως με τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, συμπεριλαμβανομένου την άσκηση του δικαιώματός της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και του καθεστώς των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, και ότι τις αποδείκνυει καθημερινώς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της «μουσουλμανικής μειονότητας».

Ο Δένδιας έκανε αυτό που έκανε πάντα, αρνήθηκε ξανά την Τουρκική ταυτότητα της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.

Πέρα από αυτό ο Δένδιας υποστήριξε ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, επεκτείνεται και ζει καλά.

Ο Δένδιας κάνει αυτό το σχόλιο βλέποντας τον πληθυσμό της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, με βάση αυτήν τη σύγκριση καταβάλει συνέχεια μια προσπάθεια να φαίνεται ότι δεν έχουμε προβλήματα.

Αλλά τι άμεση σχέση έχει αυτό με εμάς;

Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, πού είναι η δημοκρατία;

Είμαστε Έλληνες πολίτες.

Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα που μας ανήκουν ως μειονότητα, ως Έλληνες πολίτες θέλουμε επίσης ισάξια δικαιώματά  όπως έχουν όλοι στη χώρα μας, με μια διοίκηση που σέβεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, η χώρα μας, η οποία δεν μας επιτρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως «Τούρκοι», από την άλλη επιτρέπει στην ίδρυση σύλλογου από Αρμένιους με την ονομασία «Αρμενικός» στην Κομοτηνή όπου αναφέρεται στην εθνική καταγωγή των Αρμενίων.

Δεν εφαρμόζονται επίμονα οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συλλόγους μας, που έκλεισαν γιατί στα ονόματά τους αναφέρθηκε η λέξη «Τούρκος»!

Αλλά αν ρωτήσει κανείς, η «μουσουλμανική μειονότητα» είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η Ελλάδα εκπληρώνει όλες τις ευθύνες που έχει αναλάβει με τη Συνθήκη Της Λωζάνης και όχι μόνο!

Συν τοις άλλοις, σαν να υπήρχε συμφωνία μεταξύ τους, ο βουλευτής της περιοχής μας Ευριπίδης Στυλιανίδης στο άρθρο του που έγραψε στην εφημερίδα «Τα Νέα», προσπαθεί να επιβάλει αυτό που δεν υπάρχει σαν να υπάρχει, και επιπλέον προσπαθεί να πείσει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα γι’ αυτή την ψευδή αλήθεια.

Ναι, ο ορισμός της μουσουλμανικής και μη μουσουλμανικής μειονότητας χρησιμοποιείται σύμφωνα με τη  Λωζάνη.

Εφόσον αυτό ισχύει, τότε και οι κυβερνώντες της χώρας μας θα έπρεπε όταν μιλούν για την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, να τους αποκαλούν ως μη μουσουλμανική μειονότητα στην Τουρκία.

Η αλλιώς αν μιλά για Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη τότε πρέπει να πει Τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη αντίστοιχα!

Παρά την επίμονη επανάληψη της φράσης «Δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα» από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί με τη συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών Τουρκίας-Ελλάδας του 1923 όπως το αναφέρει και ο Έλληνας ιστορικός και ακαδημαϊκός Γιώργος Μαυρογορδάτος.

Όλοι ξέρουμε ότι ήμασταν Τούρκοι από το 1923 μέχρι το 1983 τότε που οι κυβερνώντες της χώρας μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «Τούρκοι» στη χώρα μας και κατέβασαν τις ταμπέλες των συλλόγων μας.

Οι σύλλογοι μας με τη λέξη Τουρκική στην ονομασία τους λειτούργησαν νόμιμα για περισσότερα από 50 χρόνια.

Τα σχολεία μας λέγονταν Τουρκικά σχολεία και οι πινακίδες μας ήταν δίγλωσσες στα τουρκικά και ελληνικά.

Οι έλεγχοι των προόδων και τα πτυχία μας ήταν επίσης δίγλωσσα.

Όμως τα προβλήματα που βίωσε η χώρα μας στις σχέσεις της με την μητέρα πατρίδα μας εμείς τα πληρώσαμε και γίναμε μουσουλμανική μειονότητα και όχι Τούρκοι, από τη μια μέρα στην άλλη!

Τα ονόματα μας είναι Χασάν και Φατμέ. Στο λεγόμενο πρόγραμμα μειονοτικής εκπαίδευσης η γλώσσας διδασκαλίας είναι Τουρκική!

Αλλά δεν είμαστε και πάλι Τούρκοι!

Ό,τι κι αν λένε οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί της χώρας μας, η αλήθεια δεν κρύβεται!

Είμαστε Τούρκοι!

Παρόλο που έχουμε αυτονομηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της θρησκείας σύμφωνα με τη Λωζάνη, τα δικαιώματά μας καταπατούνται, περιθωριοποιούμαστε στην πολιτική και στα ΜΜΕ και μας παρουσιάζουν ως εχθρούς στη χώρα μας.

Εμείς όμως, όπως πάντα, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να λέμε τη δική μας αλήθεια.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ακουστεί η φωνή μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση. 

Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού

Πρόεδρος ABTTF

Σχετικά Άρθρα