Ελλάδα Τελευταία Νέα

Νέος Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεδρίασε εχθές 11 Οκτωβρίου 2022 και ένα από τα θέματα που την απασχόλησαν ήταν η κάλυψη της θέσης του Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, η ΔΙΣ, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανασίου από τη θέσεως του Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από πρόταση τους προέδρου της, δηλαδή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τοποθέτησε στη θέση του Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, μέχρι τούδε Διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιωτης, Dr με post doct χαρακτηρίζεται για την ευρυμάθεια, το υψηλό επίπεδο μόρφωσης του, την εξαιρετική παιδεία του, το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την παγκόσμια αναγνώριση του, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Είναι βραβευμένος με διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις ενώ διδάσκει στο ΔΠΘ, ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.

Εθελοντής του Ο.Η.Ε. για 34 χρόνια έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα (1984-1990).

Με την πριγκίπισσα Νταιανα ήταν 4 χρονια σε αποστολές στη Γιουγκοσλαβία. 

Το 2018 χαρακτηρίστηκε από τον ΠΟΥ ως ένας από τους μεγάλους ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε για το παγκόσμιο έργο του, το 2014 του αποδόθηκε η ύψιστη τιμή της ελληνικής δημοκρατίας, ο χρυσός Σταυρός του τάγματος της τιμής.

Το 2015 αναδεικνύεται ως ο καλύτερος επιστήμονας και βραβεύεται από το Βατικανό με το Α’ Παγκόσμιο Βραβείο Έρευνας και Παιδαγωγικής, ενώ βραβεύτηκε κατ’ εξακολούθηση από τα Special Olympics International και τον ΟΗΕ για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο.

Το 2020 τιμήθηκε από το Διεθνή και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δια του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Δρ. Κ. Αυγερινού Αντώνιου με το αργυρουν παρασημο του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου και το μετάλλιο του Ερυθρού Σταύρου για την τριακονταπενταετη διεθνή δράση τους ως εθελοντής του Ερυθρού Σταυρου.

Σχετικά Άρθρα