Αθλητικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο για μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Το πόσο σημαντικό ήταν το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για ολόκληρη την τοπική κοινωνία έγινε, για άλλη μια φορά, απολύτως αντιληπτό σήμερα το πρωί, στην έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης για τους μαθητές της Γ τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας.

Το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δίνει τη δυνατότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της ΠΕ Ξάνθης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων με στόχο την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας.

Τους πρώτους μαθητές υποδέχτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, μαζί με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Εύη Στυλιανίδου.

Παρόντες, οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού ΜπεκήρΟγλούΣουά, Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης και Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης«Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Ευγενία Θεοδοσιάδου.

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που το Κολυμβητήριο αναλαμβάνει… “δράση”», τόνισε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του μαθήματος κολύμβησης για τους Έλληνες μαθητές. «Περάσαμε ένα καλοκαίρι όπου οι πνιγμοί στη Θράκη ήταν σχεδόν καθημερινοί. Πιστεύω απόλυτα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που η δημοτική κολυμβητική μας δομή μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο σημαντικό έργο», υπογράμμισε.

Στόχος του προγράμματος είναι η κολυμβητική εκπαίδευση και επάρκεια για την αποφυγή του πνιγμού, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας μαθητών και μαθητριών.

Σχετικά Άρθρα