Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δήλωση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Αμβροσιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Οι εκπαιδευτικοί είναι η αξία που έχουμε ανάγκη σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα και όπου η ‘κρίση’ ανθεί σε κάθε επίπεδο. Σε έναν κόσμο όπου συνεχίζουμε να σπέρνουμε το μίσος και να βιώνουμε τον πόλεμο, οι φωτισμένοι και αφοσιωμένοι εκπαιδευτικοί μπορούν να είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας. Και οι εκπαιδευτικοί, μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στον κρίσιμο ρόλο και στις προσδοκίες της ανθρωπότητας όταν απολαμβάνουν σεβασμό, εμπιστοσύνη και υποστήριξη με τρόπο που να ενθαρρύνει και τους ίδιους να αναστοχάζονται για την αποστολή τους.

Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών και πολύ εύστοχα, το θέμα της Ημέρας για το έτος 2022 είναι: «Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης ξεκινά με τους εκπαιδευτικούς»

Αντιδήμαρχος

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Παιδείας Τουρισμού & Πολιτισμού

Σχετικά Άρθρα