ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 5 διακινητές και 17 μη νόμιμοι μετανάστες

Συνελήφθησαν την 27 και 28-9-2022σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων ΑστυνομίαςΡοδόπης,  Αλεξανδρούπολης και Δράμας, πέντε(5) διακινητές, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρι πλησίον του οικισμού Φαναρίου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβανδύο ημεδαπούς, διότι ο ένας οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος,ο οποίος μετέφερε δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση,το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό,διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στηντρίτη περίπτωση, επίσης τομεσημέρι σε επαρχιακή οδό του Έβρου,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν μία αλλοδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στηντέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό  Καλαμπακίου – Νικήσιανης,  αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα προκειμένου να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκανστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Παρανεστίου Δράμας.

Σχετικά Άρθρα