Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

ΣΔΑΝΞ: Χωρίς σχέδιο και χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη ο Τσιτιρίδης. Τον έστησε στον τοίχο ο Σάκης Κριτσίνης (Βίντεο)

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων ο επί 8 χρόνια Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης παρουσιάστηκε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη για την αποχώρηση του από τον σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων Ξάνθης.

Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος πάντως, ήταν αποφασισμένος να αποχωρίσει από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης… και το επαναλάμβανε αυτό επιτακτικά σε κάθε αποστροφή του λόγου του.

Αντίθετα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κριτσίνης παρουσίασε στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η αποχώρηση από τον ΣΔΑΝΞ την συγκεκριμένη περίοδο και με τόσο ασαφές περιβάλλον θα είναι καταστροφική για το Δήμο και πιθανότατα θα επιφέρει δυσβάσταχτη επιβάρυνση δημοτικών τελών στους δημότες…

Όπως είπε ο κ. Κριτσίνης, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει γενναίες μειώσεις από τον ΣΔΑΝΞ στις χρεώσεις των σκουπιδιών και σύμφωνα με τα στοιχεία, η αποκομιδή από τον ίδιο τον Δήμο θα έχει διπλάσιο κόστος και αμφίβολα πρακτικά αποτελέσματα.

Τόνισε ακόμη ότι η αποχώρηση αυτή θα είναι καταστροφική, αν δεν εξασφαλιστούν ορισμένες προϋποθέσεις όσον αφορά τα δάνεια που υπάρχουν στον ΣΔΑΝΞ και στα οποία είναι εγγυητής ο Δήμος, αλλά και στα μέσα αποκομιδής τα οποία δικαιούται και θα πρέπει να πάρει ο δήμος Αβδήρων κατά την αποχώρηση του (απορριμματοφόρα – προσωπικό κλπ).

Από την συζήτηση που ακολούθησε καταδείχτηκε ότι ο κύριος Τσιτιρίδης είναι αποφασισμένος να φύγει (για δικούς του προσωπικούς λόγους) χωρίς όμως να μπορεί να κοστολογήσει συγκεκριμένα την λειτουργία της αποκομιδής των σκουπιδιών από τον ίδιο τον Δήμο και χωρίς να έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τον διοικητικό συμβούλιο του ΣΔΑΝΞ!!!

Όπως καταλάβαμε όλοι όσοι παραβρεθήκαμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι συζητήσεις και οι προτάσεις του Δήμου «είναι στο πόδι» χωρίς την σοβαρότητα που απαιτούν οι καταστάσεις.

Τέλος ο κ. Κριτσίνης αφού τον έθεσε προ των ευθυνών του τον Δήμαρχο που πιθανότατα δεν θα είναι την επόμενη τετραετία Δήμαρχος, ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα σε τέτοιες αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον και του Δήμου αλλά και των δημοτών.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Σάκης Κριτσίνη…

Σχετικά Άρθρα