Ροδόπη Τελευταία Νέα

Οι Κομοτηναίοι ζητούν κολυμβητήριο σαν της Ξάνθης!!!

«Απαιτούμε άμεση λύση από το Δήμαρχο Κομοτηνής για την λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου»

Πριν από λίγους μήνες η δημοτική αρχή της Ξάνθης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου της πόλης, 11 χρόνια μετά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του. Τα επίσημα μάλιστα εγκαίνια της δομής είναι προγραμματισμένα για την προσεχή Κυριακή.

Στα μέσα δε του μήνα ο Δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την εκπόνηση μελετών για την προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένου κολυμβητηρίου, το οποίο θα αποτελέσει το δεύτερο κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης.

Την ίδια ώρα που η Κομοτηνή διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο η διοίκηση του Δήμου κρατάει κλειστό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Και αν δεν υπήρχε η φιλοξενία του Πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που από προσωρινή, μετατράπηκε σε μόνιμη, οι Κομοτηναίοι και οι Κομοτηναίες θα στερούνταν ακόμα μιας βασικής υποδομής, όπως τόσες που έχει απολέσει η πόλη τα τελευταία χρόνια. Λοιπά χαρακτηριστικά παραδείγματα οι κατασκηνώσεις της Πανδρόσου, αλλά και τα γειτνιάζοντα στο κλειστό κολυμβητήριο υπαίθρια δημοτικά γήπεδα, το «λίφτινγκ» στα οποία ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθεί μετά από τρία χρόνια, ενώ ουδέν νεότερο σε σχέση με το καθεστώς λειτουργίας τους υπάρχει.

Η αναποτελεσματικότητα και προχειρότητα της διοίκησης Γκαράνη είναι η αιτία που η Κομοτηνή πλέον δεν έχει επαναφέρει σε λειτουργία το κολυμβητήριο της πόλης καθώς υπήρξαν πολλές προσκλήσεις για χρηματοδότηση του έργου. Δυστυχώς, συνεχίζει να ρημάζει στον χρόνο και με το «αποτύπωμα» της εγκατάλειψης τόσο έντονο που πολύ αμφιβάλλουμε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Γκαράνη είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο ότι στερείται της θέλησης και της ικανότητας να διεκδικήσει, πολύ δε περισσότερο να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε το κολυμβητήριο να εκσυγχρονιστεί, αναβαθμιστεί και παραδοθεί σε λειτουργία στους δημότες.

Αντώνης Γραβάνης

Σχετικά Άρθρα