Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η απάντηση του Χάρη Διαφωνίδη στην ασύστολή λάσπη του συνταξιούχου ΟΤΕτζή… σχετικά με την θέση του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήσαμε Διοικητικό Συμβούλιο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με μοναδικό θέμα το σχέδιο του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. Παρότι τρία μέλη, οι κ.κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ και Γιώργος Παπαδόπουλος καταψήφισαν το σχέδιο, ως είθισται από την αντιπολίτευση σε τέτοιες περιπτώσεις, η συζήτηση και η ενημέρωση επί πολλών θεμάτων και για την εν γένει λειτουργία του ραδιοφώνου ήταν γόνιμη.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην τοποθέτηση του κ. Λύρατζη λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, η οποία με εξέπληξε θετικά και τον τιμά. Παραδέχθηκε ο συνάδελφος ότι θέλει να είναι δίκαιος απέναντι στον πρόεδρο (τον γράφοντα) και να τον συγχαρεί που δεν συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2023 ποσό για την αντιμισθία του προέδρου -όπως είχα δεσμευτεί- παρότι, όπως τόνισε, ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει αντιμισθία. Και φυσικά γνωρίζει από την πενταετή του θητεία στο Κέντρο Πολιτισμού όχι μόνο τον χρόνο που απαιτεί μια παρόμοια θέση, αλλά και την ευθύνη που εκπορεύεται από κάθε υπογραφή εγγράφου, τα οποία είναι ουκ ολίγα μέσα στο γραφειοκρατικό πλαίσιο που λειτουργούμε.

Είναι προς τιμήν του κ. Λύρατζη η αναγνώριση των ασύστολων ψευδών που λέγονται και γράφονται μήνες τώρα για το πρόσωπό μου γύρω από την δήθεν αντιμισθία των 10.000€. Μια αντιμισθία που ποτέ δεν υπήρξε, πράγμα που ήταν εις γνώση μου όταν αποδέχθηκα την θέση, καθώς δεν δικαιολογείται από τον ισολογισμό του νομικού προσώπου. Πολλοί, και δυστυχώς ακόμη και φίλοι και συνεργάτες, πίστεψαν όσα συγκεκριμένες φυλλάδες και ραδιοφωνικές – τηλεοπτικές εκπομπές διακινούσαν ήδη από τα τέλη του 2021 για τον ”προδότη Διαφωνίδη” που ανέλαβε θέση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για 10.000€ (τον μήνα; τον χρόνο; Άγνωστο).

Όταν πριν μερικούς μήνες με συνεχάρη φίλος και με ρώτησε, πώς βλέπω τα πράγματα στο ραδιόφωνο, του απάντησα ότι ανέλαβα λίγο πριν το Πάσχα, οπότε δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα. Απόρησε βέβαια γιατί διάβαζε για την σχέση μου με το Δημ. Ραδιόφωνο ήδη από τον Δεκέμβριο.

Όπως μου είπε χαρακτηριστικά «ρε φίλε, τζάμπα ξύλο τρως τόσο καιρό». Αυτή είναι δυστυχώς η ”δημοσιογραφία” της λάσπης που λειτουργεί χρόνια στην πόλη μας και θέλει να καμώνεται την αντισυστημική, κουνώντας το δάχτυλο κατά παντός, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων πριν καν δει το έργο και την προσπάθειά τους. Δεν πήρα, λοιπόν, ούτε μισό ευρώ από την θέση μου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, προσπαθώ όμως με τους λίγους και αξιόλογους υπαλλήλους του ραδιοφώνου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον πλέον πολυφωνικό σταθμό της πόλης, από το μοναδικό σοβαρό δημοσιογραφικό ραδιόφωνο της Ξάνθης, το οποίο επί 28 χρόνια στηρίζει κάθε πολιτιστική και κοινωνική δράση συλλόγων και προσώπων.

Ευχαριστώ επί τη ευκαιρία και τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, για την τιμή και την εμπιστοσύνη, καθώς ξέρω ότι αγαπά το Δημοτικό Ραδιόφωνο, αγάπη που του κληροδότησε ο ιδρυτής του, αείμνηστος Φίλιππος Αμοιρίδης. Ευχαριστώ ακόμη τους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο, ανεξαρτήτως παράταξης, που δείχνουν προθυμία και διάθεση να κάνουμε την «Όμορφη Πόλη» ακόμη πιο όμορφη.

Τα παραπάνω έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χάρης Διαφωνίδης Πρόεδρος Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης στο προσωπικό του ιστολόγιο αναφερόμενος στον συνταξιούχο ΟΤΕτζη, που τον έλουσε για μήνες με ασύστολα ψέματα περί χρηματισμού και εξαγοράς… Για να δούμε θα έχει την δύναμη της ψυχής να ζητήσει συγνώμη από τον Χάρη; Ή και αυτό θα το καταπιεί αμάσητο όπως την απευθείας ανάθεση του Δήμου Αβδήρων;

Σχετικά Άρθρα