Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιδότηση από 40 – 60% για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering – Πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για νέο πρόγραμμα επιδότησης σε ότι αφορά την εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

40-60% επιδότηση

Σύμφωνα με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Σταύρο Καρυπίδη «Με αυτές τις εξαγγελίες απελευθερώνεται ένας χώρος 2,7 GigaWatt ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο. Θα υπάρχει μάλιστα και μια επιδότηση από 40% έως 60%, η οποία θα διευκρινιστεί τις επόμενες εβδομάδες με ποιον τρόπο γίνεται».

Τι θα μπορεί να κάνει κάποιος με το φωτοβολταϊκό στο σπίτι; Παρά την αρχική πεποίθηση ότι ο καταναλωτής θα μεταπωλούσε ρεύμα στον πάροχο, τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η παραγόμενη ισχύ θα αφαιρείται από την κατανάλωση…

Με αυτές τις νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας ή της επιχείρησης ώστε το ρεύμα που απαιτείται να είναι από τον δικό μας ενεργειακό κουμπαρά και όχι από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ουσιαστικά, η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωση, το  πρόγραμμα αυτό λέγετε net metering.

Τα φωτοβολταϊκά παράγουν δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο…

Η αντλία θερμότητας και τα κλιματιστικά καταναλώνουν το δωρεάν ρεύμα. Έτσι έχουμε δωρεάν θέρμανση και ψύξη όλο τον χρόνο. Επικοινώνησε μαζί μας για δωρεάν μελέτη χώρου και υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα net metering που ήδη τρέχει.

Το Net Metering (αυτοπαραγωγή ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό), είναι η δυνατότητα να παράγουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε, με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού στο κτίσμα μας (οικία, επιχείρηση), ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε συνδεδεμένοι στον πάροχο.

Μας επιτρέπει τη σημαντική μείωση του λογαριασμού μας (με το net metering πληρώνουμε σχεδόν μόνο τα πάγια), εφόσον παράγουμε ό,τι καταναλώνουμε, ενώ παράλληλα μας παρέχει την δυνατότητα χρήσης του δικτύου για αποθήκευση της πλεονάζουσας αυτοπαραγόμενης ενέργειας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και για να σας στείλουμε συμφέρουσα προσφορά με δωρεάν εγκατάσταση και 25ετή εγγύηση.

Πληροφορίες Καρυπίδης Σταύρος – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996 ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Δνση Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public) – 67133 Ξάνθη Τηλ. 2541600699 και 2541076950 Κιν. 6947267737

Σχετικά Άρθρα