Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας για παιδιά «Δύο λαλούν και όλοι διαβάζουν» στην ΦΕΞ

Η λέσχη ανάγνωσης «Δύο λαλούν και όλοι διαβάζουν…»  μετοικεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο .

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το νέο εργαστήριο της Φ.Ε.Ξ, το Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας για παιδιά «Δύο λαλούν και όλοι διαβάζουν» μέλη του οποίου μπορούν να γίνουν ακόμη και όσα παιδιά δεν γνωρίζουν την αλφαβήτα (από 5 ετών ως και 12 ετών). Ο στόχος του εργαστηρίου δημιουργήθηκε από την αγάπη που τρέφει η συγγραφέας Δήμητρα Π. Πυργελή για την ελληνική γλώσσα και για τη λογοτεχνία γενικότερα.

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις των μελών θα γίνονται:

Δευτέρα

15:45 -16:45 Α’ και Β’ Δημοτικού

 17:00 – 18:00 Προνήπια και Νήπια

18:15 – 19:15 Γ’ και Δ’ Δημοτικού

19:30 – 20:30 Δ΄, Ε’ και Στ΄ Δημοτικού

Η στοχοθεσία του εργαστηρίου είναι μέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες τα παιδιά  να καλλιεργήσουν  τη συναισθηματική νοημοσύνη, διανθίζοντας το λόγο τους και έχοντας στη συναισθηματική τους παλέτα τα πιο ζεστά χρώματα. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και διάρκειας μίας ώρας. Κάθε μήνα ενδελεχώς ασχολούμαστε με ένα βιβλίο.

Κάθε εβδομάδα το παιδί παίρνει στο σπίτι ένα φυλλάδιο εργασίας. Για κάθε βιβλίο οι γονείς παίρνουν δύο φορές το μήνα από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο ενημερωτικό της δραστηριότητας και  της αναγνωστικής προσέγγισης. Τα παιδιά κάθε μήνα επικοινωνούν τουλάχιστον δύο φορές με εικονογράφους, συγγραφείς, μουσικούς, γραφίστες και μεταφραστές. Στη δραστηριότητα της ανάγνωσης εγκιβωτίζεται το θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια ανάπτυξης λόγου, μαθηματικές έννοιες, εικαστικά, μουσική, γρίφοι, παιχνίδια παρατηρητικότητας.

Τα  τμήματά θα είναι οκταμελή και δεκαμελή ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Τα τμήματα θα λειτουργούν  με αυστηρή ώρα προσέλευσης και αποχώρησης μιας και η λέσχη θα πραγματοποιείται στον πρώτο όροφο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης στην πτέρυγα των γραμματοσήμων.

Τα βιβλία που θα φυλλομετρούνται από τα παιδιά της λέσχης μπορείτε να τα προμηθεύεστε από το Βιβλιοπωλείο Πυργελή με 15% έκπτωση επί της αρχικής τιμής.  Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής στη λέσχη ανάγνωσης θα είναι 19 ευρώ.

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Πυργελή ζει και εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της στην Ξάνθη, κάνει εκπομπές στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 fm, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παραμύθια, δημιουργώντας σχέσεις με το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά. Η πρώτη δημόσια κατάθεσή της στον κόσμο του παραμυθιού ήταν Η Μικρή Μπότα του Αϊ-Βασίλη και ακολούθησαν: Ο Καπετάνιος στην Μπανιέρα, Οι Μικρές Ιστορίες για το Μεγάλο μας Κόσμο, Τα Δυο Αδέρφια και Το Φεγγάρι, το διήγημα «Χωρίς Ψεγάδι» από τη συλλογή Η Ελλάδα που Αγαπώ – Μακεδονία, Ταξίδεψε Μαζί μου, το διήγημα «Ο Δάσκαλος που Αλφάδιασε το Μέλλον» από τη συλλογή Πατρίδες Αλησμόνητες – Μικρά Ασία – Πόντος, το διήγημα «Ο Άνθρωπος Αντέχει» από τη συλλογή Θάλασσες που μας Ενώνουν, Ο Παππούς Ευτύχης, το διήγημα «Από ρόδο βγαίνει αγκάθι, και απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο», το διήγημα «Σπορέας ελευθερίας» και απέδωσε στα ελληνικά Το Παιδί και η Αρκούδα, το διήγημα «Μια πόλη Μαγική… Η πόλη μου». Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2018 τη βράβευσε για την

προσφορά της στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνα επικοινωνίας: Βιβλιοπωλείο Πυργελή 2541072363 & Κινητό: 6978556997

Σχετικά Άρθρα