Κόμματα Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια (Εκδήλωση αύριο Παρασκευή)

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ανοιχτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ακρίβεια

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, 6:30 μ.μ.

Στον αριστερό χώρο Ρωγμή (Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος)

Με τον πιο κυνικό τρόπο η κυβέρνηση μας απειλεί πως αν δεν «προσαρμοστούμε», θα πεθάνουμε!! Με περίσσιο θράσος θέλει να μας πείσει ότι πρέπει να αρκεστούμε στα επιδόματα-ψίχουλα και να διαγράψουμε την απαίτηση για μια αξιοπρεπή ζωή με έναν αξιοπρεπή μισθό. «Υπόσχεται» αύξηση μισθών και συντάξεων 6% το Μάη του 2023 (ζήσε Μάη να φας τριφύλλι), όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήδη τρέχει με 12% και ο πραγματικός, αυτός που αφορά τις λαϊκές οικογένειες είναι πολλαπλάσιος.

Η τιμή του ρεύματος συνεχίζει το ράλι προς τα ύψη (που ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία) και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Τα καύσιμα, τα τρόφιμα και γενικά τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα νοίκια είναι απλησίαστα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τους επόμενους μήνες οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να έχουν ρεύμα, θέρμανση ή τρόφιμα!!

Κυβερνητικοί παράγοντες και ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με τη «θεωρία» ότι η ακρίβεια και η φτώχεια είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα που ήρθε «απ’ έξω», λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Μια «κανονικότητα» που πρέπει να αποδεχτούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μόνο που ο πόλεμος είναι έκφραση του δικού τους συστήματος. Της κρίσης του και του ανταγωνισμού των ισχυρών του κόσμου και για το ξαναμοίρασμα του. Υπηρετώντας αυτό το σύστημα επιλέγει η κυβέρνηση να είναι με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» (δηλαδή με τους φονιάδες) και καθορίζει την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως άλλωστε έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φορτώνοντας όλα τα βάρη στο λαό.

Επιπλέον, αυτή η «κανονικότητα» δεν ισχύει για τους λίγους που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας τους συστήματος. Δεν ισχύει για τους κεφαλαιοκράτες ντόπιους και ξένους, το πολιτικό τους προσωπικό, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Αυτοί θησαυρίζουν μέσα από τη δικιά μας δουλειά και μέσα από τη δικιά μας εξαθλίωση!! Ανακάλυψαν τώρα, κυβέρνηση και ΕΕ, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Δεν το ήξεραν!! Και τι κάνουν, επιδοτούν πάλι αυτές τις εταιρείες μαζί με τις μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες. Για το λαό μόνο ψέμα, κοροϊδία και ψίχουλα…

Ας μην υποταχθούμε σε μια τέτοια βάρβαρη κατάσταση που εξαθλιώνει πλατιά το λαό και γιγαντώνει τον πλούτο των λίγων. Ας ξεπεράσουμε το μούδιασμα, την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ή την αναμονή για μια «άλλη κυβέρνηση» που θα μας σώσει. Έχουμε δει πολλές κυβερνητικές εναλλαγές, αλλά δεν έχουμε δει αλλαγές στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της αφαίρεσης κοινωνικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, όποτε οι εργαζόμενοι και η νεολαία πίστεψαν στις δυνάμεις τους, στην ενότητα και την αλληλεγγύη, στην οργάνωση και τον αγώνα κατόρθωσαν να κερδίσουν και να βελτιώσουν τη ζωή και την εργασία τους. Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα των εργατών στη «Μαλαματίνα» και άλλων εργατικών χώρων.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτητικός. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να απαιτήσουμε να ενεργοποιηθούν τα σωματεία και οι σύλλογοι μας, να γίνουν συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις αγώνα. Να στήσουμε επιτροπές και πρωτοβουλίες πάλης. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!!

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής
  • Να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια

([email protected])

Σχετικά Άρθρα