Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ξάνθη: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ FLEX 2023-24

Πλήρεις υποτροφίες σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ| Αιτήσεις μέχρι 13 Οκτωβρίου

Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση της Ελλάδας, σας καλούν σε ενημερωτική εκδήλωση για το διαγωνισμό συμμετοχής στο ΠρόγραμμαΜαθητικής Ανταλλαγής Future Leaders Exchange (FLEX), την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00,στο XanthiTechLab, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, Πλατεία Διοικητηρίου 1.

Ο διαγωνισμός συμμετοχής στο πρόγραμμα FLEXείναι ανοιχτός και καλεί μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος ώστε να διεκδικήσουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις Η.Π.Α. ένα ακαδημαϊκό έτος, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο εκεί.

Το FLEXχρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α., οργανώνεται από το μηκερδοσκοπικό οργανισμό AmericanCouncilsforInternationalEducation και από τη θεσμοθέτησή του το 1993, υλοποιείται σε 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 29.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό. Στην Ελλάδα προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καθώς και οι οικογένειες τους, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και  για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίο θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2022.

Επιπλέον πληροφορίες:

greece.americancouncils.org

www.discoverflex.org

facebook.com/flexingreece/,Instagram:@flexgreece

E: [email protected]

T: 6946604002

Σχετικά Άρθρα