Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη τίμησε την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής (foto+ video από τον Καθεδρικό ναό και την κατάθεση στεφάνων)

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Στο Καθεδρικό ναό εκκλησιάστηκαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι της πολιτείας και πλήθος κόσμου. Στο τέλος ακολούθησε ομιλία για την μικρασιατική καταστροφή από την καθηγήτρια Θεολόγο του 2 ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, κα Πόπη Κλούρη.

Στις 10:45 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού στην πλατεία Ελευθερίας από τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄ ΣΣ, τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και άλλους.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε από την ΠΕ Ξάνθης και τον σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1225928118189607
https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1268333493905400

Από τον Καθεδρικό Ναό:Η

Από την κατάθεση στεφάνων:

Σχετικά Άρθρα