Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΕΑΑΣ Ξάνθης: Έκκληση για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Β. Ηπείρου

              Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Σας πληροφορούμε ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης θα πραγματοποιήσει και φέτος, μετά από 2 χρόνια αναστολής λόγω των περιορισμών της πανδημίας covid-19, το Προσκυνηματικό της ταξίδι στη Β. Ήπειρο από 16-20 Οκτωβρίου,με 2 λεωφορεία,με αφετηρίες Ξάνθη και Αθήνα προς απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που αφού πολέμησαν γενναία, για την Ελευθερία της Πατρίδοςστο Έπος του 1940-41, σκοτώθηκανηρωικάστα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, αλλά και για την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνισμού της περιοχής.

Στο πλαίσιο των ταξιδιών, θα επισκεφθούμε, και πάλι τα Ελληνικά σχολεία «Πνοή Αγάπης» και «Παντελή Σωτήρη», στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, «ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ(εγγύς Αγ. Σαράντα).Στις επισκέψεις οι μαθητές των σχολείωνκαι οι καθηγητές τους, μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά,εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, για τον εξοπλισμό, τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικάπου εδώ και 8 χρόνια τους προσφέρουμε. Ακόμη και τον καιρό της πανδημίας, αν και δεν πραγματοποιήσαμε τα προσκυνηματικά μας ταξίδια, αποστείλαμε σχετική βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Αισθάνονται ότι, εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με τις συχνές επισκέψεις μας, το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανότον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην περιοχή τους.

Τα ‘’δώρα’’, είναι από προσφορές : Αρχών,μελών ,συμπολιτών από την Ξάνθη, Φίλων του Παραρτήματος από την ΑΘΗΝΑκαι άλλες περιοχές της Πατρίδας μας και όχι μόνον, όπωςκαι από τους Ομογενείς μας από το Τορόντο του ΚΑΝΑΔΑ, οι οποίοι διαχρονικά μας ενισχύουν με σημαντική βοήθεια.

Οι διευθυντές, των παραπάνω σχολείων με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μας παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε διάφορα σχολικά είδη, κυρίως χαρτί φωτοτυπίας και αθλητικά είδη (μπάλες ποδοσφαίρου-basketvolley)..

Τα είδη που θα αγοραστούν παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναγράφονται οι δωρητές.

Παρακαλούμε για την οικονομική (ή οποιαδήποτε άλλη) βοήθεια σας,από τα παραπάνω είδη και σε θετική περίπτωση, για την ενημέρωσή μας, μέχρι 7 Οκτ. 2022.

Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ο Υποστράτηγοςε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. :+30 6937409943 και 2541025425.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

Λεπτομέρειες και φωτορεπορτάζ, από τα προγενέστερα αντίστοιχα ταξίδια, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.eaasxanthis.gr

Για το ΤΣ. Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α.Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

Πρόεδρος

(6937409943)

Σχετικά Άρθρα