Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

(Βίντεοo) – Δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην XanthiNews για την επίσκεψή του στο Δ.Π.Θ.

 Ο Υφυπουργός επεσήμανε τη σημασία της αύξησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που ανακοινώθηκε από τον  πρωθυπουργό, προ μερικών ημερών στη ΔΕΘ

Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο, στα νέα δεδομένα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο νέο νομικό πλαίσιο, σε κλίμα συνεννόησης και με αισιόδοξο πνεύμα.

Την υποδοχή του Υφυπουργού έκαναν ο Πρύτανης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές  Φώτης Μάρης, Ευάγγελος Δρυμπέτας, Μαρία Μιχαλοπούλου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος.

Ο κ. Συρίγος, μίλησε στο xanthinews.gr και αναφερόμενος στη χθεσινή  του συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης , επεσήμανε μεταξύ άλλων,  τη σημασία της αύξησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που ανακοινώθηκε από τον  πρωθυπουργό, προ μερικών ημερών στη ΔΕΘ.

Η αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα με αναδρομική ισχύ για το περσινό έτος και η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών αποτελούν τους δύο άξονες ενίσχυσης για τους φοιτητές και σπουδαστές

Ειδικότερα ο Υφυπουργός  Παιδείας εξήγησε πως  για τους δικαιούχους φοιτητές που συγκατοικούν ή αποφασίσουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο. Στην πράξη, εάν συγκατοικήσουν τρεις φοιτητές θα έχουν στήριξη με το συνολικό ποσόν των 6.000 ευρώ.

Πλέον ωφελείται και η τοπική κοινωνία και οι φοιτητές

Πλέον συμφέρει τους φοιτητές να νοικιάσουν μεγάλα διαμερίσματα μέσω της συγκατοίκησης και δίνει κίνητρο να μπορούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά για σπουδές και να μπορούν να ανταπεξέλθουν πιο εύκολα στα έξοδα στέγασης και σίτισης.  

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω επίδομα δίνεται κάθε Σεπτέμβριο και αφορά το ακαδημαϊκό έτος που προηγήθηκε, δηλαδή φέτος οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα για την περίοδο 2021-2022. Το επίδομα θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ.

Σχετικά Άρθρα