fbpx
ΔράμαΤελευταία Νέα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων διημέρου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας – Έκθεσης τοπικών προϊόντων “Γη του Διονύσου”

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα

12:00 Το διήμερο γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά με καλωσόρισμα από τους διοργανωτές.

13:30 Παρουσίαση του προγράμματος και των μελλοντικών δράσεων – Παρουσίαση της Δράμας ως τουριστικό προορισμό – Α. Καλλίας

14:00 Παρουσίαση Σύνδεσης “Διονυσιακού Μενού” με τα τοπικά προϊόντα από τον σεφ – ΔΙΕΚ Δράμας 14:45 Παρουσίαση επισκέψεων σεφ σε παραγωγούς

15:30 Οπτικοακουστικό ταξίδι σε κάθε γωνιά του Νομού μας

16:00 Δημιουργία πλατό αλλαντικών και τυροκομικών και παρουσίαση οίνου από Μ. Σιδηροπούλου – Π. Μπέγκα

– Μενοίκιο Γ. Μενελεκλής

16:30 Ετοιμασία τοπικών γλυκισμάτων παρέα με τοπικούς παραγωγούς – Χαλβάς Ελευθερίου – ΣΙΜΟΣ Ζαχαροπλαστείο

17:30 Η παράδοση του Κεμπάπ στη Δράμα – Ν. Λατσίσταλης

18:30 Ο chef Τζόναθαν μαγειρεύει παραδοσιακά εδέσματα από χωριά του Νομού μας. – Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Δράμας μέσω του «Διονυσιακού menu». Παρουσιάζοντας την σύνδεση του Θεού Διόνυσου με τον Νομό μας καθώς και τους τρόπους ανάδειξης του ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ομιλητές : Β. Πουλιούδη, Γ. Παπουτσής

19:30 20:30 Παρουσίαση “Διονυσιακού μενού”, από παραγωγούς της Δράμας σε συνδυασμό με Οίνο. (Αμαραντίδης , Μπέγγας , Γρηγοριάδης , Μαλέας , Αντωνιαδης, Πελέχρας , Καρκάλης, Μαρία Νέτσικα –

Χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου/συγγραφέας) 21:00 Wine party, συν μαγειρική

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα

9:30 Πρωινό με τοπικά προϊόντα Δράμας – Ελληνικό Πρωινό

10:00 Παρουσίαση του μουσείου τρένων από το Σύλλογο «Ήφαιστος»

11:00 -13:00 Οι ρίζες μας είναι η ιστορία μας! Με χαρά θα υποδεχτούμε στη σκηνή γυναίκες από τους τοπικούς Συλλόγους “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”, “Θρακική Εστία”, “Καρς” κ.α όπου θα μας μαγειρέψουν παραδοσιακές

συνταγές από τοπικά προϊόντα παρέα με τον σεφ.

12:00 Δημιουργική απασχόληση ανακύκλωσης για παιδιά

13:00 Παρουσίαση ιστορίας κρασιού από την Μαρία Σιδηροπούλου

13:45 – 14:30 Οπτικοακουστική παρουσίαση της Δράμας ως προορισμός τεσσάρων εποχών

15:15 Μείωση της σπατάλης προϊόντων και τροφίμων – βελτίωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διαχείρισης αποβλήτων

16:00 Παρουσίαση μενού τοπικών βιολογικών προϊόντων με παράλληλη ομιλία για την αξία της πρωτογενούς διατροφής

17:00 – 19:00 Live cooking – Οι Σεφ της Δράμας προτείνουν 19:00 Τελετή Λήξης

Μουσική παράσταση της σχολής “Modern Music Academy”

Σχετικά Άρθρα