Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υφυπουργό Παιδείας για τα παιδιά του Δροσερού

Τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, με τον οποίο είχε συνάντηση εργασίας για θέματα εκπαίδευσης, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στον κ. Συρίγο την πρόθεση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του ακινήτου (ιδιοκτησίας Π. Εμφιετζόγλου), στο Δροσερό, το οποίο περιήλθε στο Υπουργείο και κάλεσε τον Υφυπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πρότυπου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά ΡΟΜΑ να συνεχίσουν την εκπαίδευση.

Παράλληλα, ζήτησε τη συνεργασία για την αγορά οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως και συγκεκριμένα στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών, για την ανέγερση Γυμνασίου -έργο για το οποίο ο Δήμος Ξάνθης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 900.000 ευρώ.

Σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των παιδιών του Δροσερού που επιλέγουν τις σχολικές αίθουσες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -και παραμένουν σε αυτές- ενώ ήδη έχουν σημειωθεί και οι πρώτες εισαγωγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο κ. Συρίγος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το υπουργείο θα επεξεργαστεί σοβαρά τα αιτήματα του Δήμου Ξάνθης.

Ακολούθησε η συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς έχει προηγηθεί αλληλογραφία, αναφορικά με την παραχώρηση 6 στρεμμάτων, εντός του οικισμού για τη δημιουργία παιδικής χαράς, αλλά και ενός χώρου άθλησης.«Η εκπαίδευση αλλά και ο αθλητισμός αποτελούν προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών», τόνισε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «η δημοτική αρχή ακολουθεί έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, με δράσεις και πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση αυτού του στόχου».

Σχετικά Άρθρα