Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην κεντρική πλατεία (foto+video)

Μαίρη Δαληκριάδου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες μνήμης 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», η ΠΕ Ξάνθης διοργάνωσε συναυλία με το Δημήτρη Μπάση, την Ασπασία Στρατηγού και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30.

Χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων ο οποίος μίλησε για τις ημέρες  μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής ενώ αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης εκτός των άλλων ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί  αυτή η εκδήλωση.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάσης με την Ασπασία Στρατηγού και την καταπληκτική ορχήστρα Εστουδιαντίνα με τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από την πλούσια παράδοση της Σμύρνης. Οι Ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κορτίδη και γέμισαν την κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Θα ακολουθήσουν η Θεατρική Παράσταση «Συλλέκτης Αγγέλων», με τους Αλμπέρτο Εσκενάζη και Λουκία Παπαδάκη, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00 στο
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης (χειμερινό) και ημερίδα με θέμα «Το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής και εγκατάσταση στην νέα πατρίδα», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης οικία Μάνου Χατζιδάκι και ώρα 20:30. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα διατεθεί ως χώρος στάθμευσης ο
χώρος του κτιρίου Γκέριν (έναντι του κτιρίου πρώην ΙΚΑ).

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1021380858515977
https://www.facebook.com/xanthinews/videos/492486746220848

Σχετικά Άρθρα