Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Σταμάτη Σταματιάδη προς τους γονείς… με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα του προέδρου των παιδικών σταθμών δήμου Ξάνθης κ. Σταμάτη Σταματιάδη

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο θα ξεκινήσει σύντομα και θέλω να σας ζητήσω μια χάρη, καθίστε με το παιδί σας για 5 λεπτά και εξηγήστε του πως αν ένα άλλο παιδί είναι πολύ ψηλό, πολύ κοντό, παχουλό, αδύνατο, έχει μαλλί σγουρό, ίσιο ή κόκκινο, μαύρο, έχει άλλη απόχρωση χρώματος του δέρματος και οποιοδήποτε χαρακτηριστικό ενδιάμεσο, δεν είναι αστείο που πρέπει να κοροϊδεύεις.

Ότι δεν είναι κακό να φοράς τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα. Εξηγήστε τους ότι ένα μεταχειρισμένο σακίδιο φέρει τα ίδια όνειρα με ένα καινούριο! Διδάξτε τους να μην αποκλείουν κανέναν επειδή «είναι διαφορετικός» ή αν δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με σένα.

Διδάξτε τους να μην πειράζουν και να μειώνουν τους άλλους και αυτό που αγαπούν οι άλλοι, μόνο και μόνο επειδή δεν μοιράζονται την ίδια αγάπη. Εξηγήστε τους ότι τα πειράγματα πονάνε για πάντα και ότι πηγαίνουν στο σχολείο για να ΜΑΘΟΥΝ, όχι για να πληγώσουν τους άλλους.

Διδάξτε τους πώς να είναι ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ, στοργικοί και ανεξάρτητοι. Διδάξτε τους να συμπεριλάβουν το παιδί που στέκεται/κάθεται/τρώει μόνο του. Ενημερώστε τους ότι είναι δυνατοί, γενναίοι, ευγενικοί, προσεκτικοί, εξυπηρετικοί και ικανοί. Υπενθυμίστε τους ότι έχουν σημασία και ότι με την συμπεριφορά τους θα επηρεάσουν τον κόσμο. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!

* Αντιγράφηκε και επικολλήθηκε, επειδή η συζήτηση έχει σημασία! #stopbullying

Σχετικά Άρθρα