Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό στον Δήμο Τοπείρου

Στις 25/08/2021 με το υπ’ αριθμ. 4221 Πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τοπείρου η οριστική Παράδοση – Παραλαβή της Προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ».

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία τέσσερις (4) μήνες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο συμβατικό χρόνο παράδοσης. Πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση 3.254 φωτιστικών σημείων, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τοπείρου, με εγκατάσταση σύγχρονων “έξυπνων” φωτιστικών & λαμπτήρων τύπου LED, που σέβονται το περιβάλλον, συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ το αδιαμφισβήτητο φωτιστικό και αισθητικό αποτέλεσμα, έγινε άμεσα αντιληπτό από όλους τους δημότες, καθώς ο αναβαθμισμένος, ποιοτικός και αποδοτικός φωτισμός LED, δυνάμωσε το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες και άλλαξε την εικόνα κάθε γειτονιάς.

Στόχος της προμήθειας είναι η αναβάθμιση του φωτιστικού εξοπλισμού εξωτερικών χώρων του Δήμου με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που θα ξεπερνάει άμεσα αλλά και έμμεσα το 50%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο Τοπείρου την δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας κατ’ ελάχιστο 10% με επιβράβευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 άρθρο 7, ΦΕΚ 3424/02.07.2022), καθώς και την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.  

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου δήλωσε μεταξύ άλλων : «Ευχαριστούμε ως Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά την Ανάδοχο εταιρία DASTERI SYSTEMS A.E. διότι επιδεικνύοντας απόλυτο επαγγελματισμό, εκτέλεσε το έργο μεθοδικά, γρήγορα και ποιοτικά, σε άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα παραδώσουμε στους δημότες μας και άλλα τέτοια έργα τα οποία θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα