Κοινωνία Τελευταία Νέα

« Η Ξανθιώτισσα στους Finalistσε διεθνές διαγωνισμό επιστήμης- τεχνολογίας – μηχανικής».

Η Μελίς Μάλκο από την Ξάνθη είναι τελειόφοιτη Εκπαιδευτικός και Πολιτικός μηχανικός στην Ανώτατη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) Αθήνας. Συνέχισε ως βοηθός Εργοθεραπευτής για να βοηθάει και να προσφέρει άνευ όρων. Δεν έμεινε όμως μόνο με αυτό πήρε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς ένας από αυτούς είναι ο διαγωνισμός καινοτομίας  «Falling Walls Lab Greece».

 Το Falling Walls Lab είναι διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, προτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος είναι η σύνδεση νέων επιστημών και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα καινοτόμων. Ο στόχος: Να διεκδικήσουν τη νίκη στον ελληνικό τελικό με την οποία εξασφαλίζουν μια συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Falling Walls Lab Finale, που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Η  Μελίς έχει το όραμα και θέλει να ρίξει τους τοίχους της ενέργειας, να φτιάξει έναν κόσμο πιο φιλικό στο περιβάλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κάνει την διατριβή της στις ανεμογεννήτριες.

Η Μελίς πιστεύει πως με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν αξιοποιούνται κατάλληλα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και τέλος να βελτιώσουν την δημόσια υγεία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα κοπέλα και να κάνει περήφανη την Ξάνθη μας!

Σχετικά Άρθρα