Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Καλή σχολική χρονιά!  Επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης (video)

Ο επίσημος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, τελέσθηκε στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο  Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  η  Προϊσταμένη  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Μάλαμα Σιδηροπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κύριοι Μανώλης Φανουράκης και Παναγιώτης Αμβροσιάδης,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κ. Ψωμά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι του Δ’Σ’Σ’, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής,  ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Αργυρόπουλος, οι  εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, γονείς και μαθητές.

Μητροπολίτης  Ξάνθης  : Εύχομαι μια ευλογημένη, πλούσια σε πνευματικούς καρπούς.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του αγιασμού δήλωσε:  «….Εύχομαι μια ευλογημένη, πλούσια σε πνευματικούς καρπούς.  Ο Σεβασμιώτατος αρχικά καλωσόρισε την Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κ. Μάλαμα Σιδηροπούλου και της ευχήθηκε δύναμη από τον ύψιστο για να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα και στη συνέχεια χαιρέτισε τους επισήμους.  

Ο Σεβασμιώτατος επίσης αναφερόμενος στο  2ο Λύκειο  Ξάνθης, τόνισε με περηφάνια πως «… εδώ και πολλά χρόνια έχει ανεβάσει τον  πήχη πολύ ψηλά. Αυτόν λοιπόν τον πήχη της επιτυχίας, με τη βοήθεια του Διευθυντού και των καθηγητών, όχι μόνο να τον κρατήσουν εκεί που είναι αλλά να τον ανεβάσουν περισσότερο…» κατέληξε.

Γεώργιος Αργυρόπουλος, Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ξάνθης  : Δυο λέξεις κλειδιά που δίνουν την επιτυχία σε αυτό το σχολειό  είναι η εμπιστοσύνη των γονέων και των κηδεμόνων στο σχολείο και η υπακοή στον δάσκαλο!

Ο κ. Αργυρόπουλος αφού καλωσόρισε του μαθητές του 2ου ΓΕΛ,  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης για την αγάπη του, τα πατρικά του λόγια, και πρόσθεσε πως «..τις ευχές και τις προσευχές τις θέλουμε πάντα για να μας στηρίζουν στο δύσκολο έργο που επιτελούμε για τα παιδιά μας…».  Ο κ. Αργυρόπουλος καλωσόρισε επίσης,  την Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κ. Μάλαμα Σιδηροπούλου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Αργυρόπουλος,  δυο λέξεις κλειδιά που δίνουν την επιτυχία σε αυτό το σχολειό,  είναι η εμπιστοσύνη των γονέων και των κηδεμόνων στο σχολείο και η υπακοή στον δάσκαλο. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος ,  στο όλο αποτέλεσμα συμπράττει και  η προσπάθεια της τήρησης των πραγμάτων μέσα στην σχολική κοινότητα και δεύτερον η εντρύφηση πάνω στον άνθρωπο – μαθητή. Τέλος ανέγνωσε το μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κ. Μαριγούλας Κοσμίδου.

Μάλαμα Σιδηροπούλου, Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  : Να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που σας δίνει σήμερα το δημόσιο σχολείο

«…Εύχομαι ολόψυχα αυτό το καινούριο ταξίδι της γνώσης που ξεκινάει σήμερα, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας,  να είναι γεμάτο υγεία πάνω απ’ όλα για εσάς και τις οικογένειές σας, πρόοδο κι εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους που θέτετε..» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μάλαμα ενώ προέτρεψε τους μαθητές να  αξιοποιήσουν  στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που τους δίνει σήμερα το δημόσιο σχολείο.

Κώστας Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης : Το σχολείο δεν είναι μόνο πηγή γνώσης  αλλά και κοινωνικοποίηση, αξίες και ιδανικά

Ο κ. Κουρτίδης αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, σημείωσε μεταξύ άλλων πως  το σχολείο δεν είναι μόνο πηγή γνώσης, αν και η γνώση είναι δύναμη, αλλά και κοινωνικοποίηση, αξίες και ιδανικά.  «…Αν αυτά σας συντροφεύουν στην υπόλοιπη ζωή σας δεν θα αποτύχετε ποτέ..», υπογράμμισε. Απευθυνόμενος δε,  στους μαθητές της Γ’ Λυκείου δήλωσε «Αν το πιστέψετε, θα το καταφέρετε».

Μανώλης Τσέπελης Δήμαρχος Ξάνθης : Πάνω απ’ όλα θα σας ευχηθώ υγεία και φυσικά καλή  πρόοδο!  

«…Πάνω απ’ όλα θα σας ευχηθώ υγεία..» , τόνισε ο Δήμαρχος κι έδωσε τις θερμές ευχές τους σε όλους τους μαθητές για καλή πρόοδο. Απευθύνθηκε ιδιαιτέρως  στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που τους ζήτησε να θωρακιστούν με υπομονή και επιμονή  για να πετύχουν τους στόχους τους. Τέλος ευχήθηκε δύναμη  στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους στο δύσκολη αγώνα της γνώσης.  

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι φέτος θα ισχύσουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά, όσον  αφορά την Covid-19,  αφού καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Σχετικά Άρθρα