Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον Δήμο Αβδήρων

Ο Δήμος Αβδήρων υποδέχεται τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με καθαρούς αύλειους χώρους. Επίσης συντηρήθηκαν οι διαβάσεις των μαθητών έξω από κάθε σχολική μονάδα του Δήμου για την ασφάλεια τους.

Στα Δημοτικά σχολεία Γενισέας, Αβδήρων και Πολυσίτου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης χρηματοδοτούμενα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ  – ΕΣΠΑ 2014-2020 και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν αντίστοιχα έργα στο Γυμνάσιο Γενισέας, Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων και στο Δημοτικό σχολείο Διομήδειας.

Όσον αφορά τις καταγγελίες της υποψήφιας Δημάρχου Αβδήρων κ. Μαχαιρίδου Παρασκευής και εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Γενισέας και τις ανησυχίες της για τη μη λειτουργία του σχολείου στην αρχή της σχολικής χρονιάς, της απαντάμε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά αύριο για την έναρξη των μαθημάτων έπειτα από τον σημερινό αγιασμό (συνημμένα φωτογραφίες από το Δημοτικό σχολείο Γενισέας).

Κάθε έργο ενεργειακής αναβάθμισης σχολείου κατά το διάστημα που εκτελείται φέρνει πάντα πρόσκαιρα αναστάτωση στο σχολικό περιβάλλον, αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες και ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον για τους χρήστες των κτιρίων και αναβαθμίζει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων εντάσσοντας σχετικά έργα σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Σχετικά Άρθρα