Κύριο Θέμα Ροδόπη Τελευταία Νέα

Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ (φωτογραφίες+ video από την υποδοχή)

Μαίρη Δαληκριάδου

Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους υποδέχτηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 η πόλη της Κομοτηνής, δύο χρόνια μετά την προγραμματισμένη αρχικά άφιξή της, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Ιερή εικόνα κατέφθασε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης στην δυτική είσοδο της πόλης, μπροστά από το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου, όπου ανέμεναν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο ιερός κλήρος, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιοχής, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Της έλευσης της εικόνας ακολούθησε όπως ήταν προγραμματισμένη λιτανεία από κεντρικούς δρόμους της πόλης έως και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξαρχούσης διμοιρίας 21 οπλιτών και τη στρατιωτική μουσική, ενώ νωρίτερα η πομπή μετέβη στο Ηρώο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη υποδοχή της εικόνας, με προσφωνήσεις από τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως Γεν. Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμονα, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιάννη Γκαράνη, καθώς και του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου.

Συγκεκριμένα υποδέχθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Μαρωνείας και της Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμονας, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Περαιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Φιλίππων κ. Στέφανος, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως (Βουλγαρία) κ. Πολύκαρπος.

Αμέσως μετά η ιερή εικόνα μεταφέρθηκε στον  καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ακολούθησε επίσημη δοξολογία.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα ήρθε στην Κομοτηνή με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/429588272358930




Σχετικά Άρθρα