Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακή επανεκκίνηση των ΓΠΠ από τον Μανώλη Τσέπελη! (Με εκτελεστή τον Ηλ. Ασκαρίδη και την ομάδα του)

Με τη μεγάλη συναυλία στην πλατεία Μητροπόλεως ξεκίνησαν επίσημα οι Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022.

Τρεις υπέροχες κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου, η Ελένη Βιτάλη,η Γλυκερία και η Πίτσα Παπαδοπούλου, συνοδευόμενες από το μεγάλο συνθέτη και βιρτουόζο του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, ξεσήκωσαν με τις διαχρονικές επιτυχίες τους το πολυπληθές κοινό, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή επανεκκίνηση του εμβληματικού πολιτιστικού θεσμού της Ξάνθης, ύστερα από δύο χρόνια «σιωπής».

Σε αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Έλλη Παρασκευοπούλου, το «παρών» έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Ιωάννης Τσιόπλος, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Σμόλιαν, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Mariana Cekova, τα μέλη της δημοτικής αρχής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του τόπου.

Επί ποδός, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης και το επιτελείο για την πρώτη, μετά πανδημίας, διοργάνωση.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Τηλέμαχος Αρναούτογλου καλώντας τον Δήμαρχο να κηρύξει την επίσημη έναρξη των Γιορτών, αναφέρθηκε στην ενότητα και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει την κοινωνία της Ξάνθης και την ικανότητά της να ξεπερνά τις δυσκολίες με διάλογο και χαμόγελο.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπεληςανεβαίνοντας στο βήμα σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί «μια νέα αρχή», την οποία η Ξάνθη επιχειρεί και πάλι, ακολουθώντας τον «δρόμο» που γνωρίζει καλά και διακρίνεται:τον Πολιτισμό, ο οποίος, όπως είπε, «μπορεί να δώσει απαντήσεις στη γενική κατήφεια, μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο αντίδοτοαπέναντι στο “γκρίζο” που ζει ολόκληρος ο πλανήτης με την πανδημία, τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση και όλα όσα συνεπάγονται από αυτήν».

«Γνωρίζω πόση ανάγκη έχουμε να ξανασυναντηθούμε να χαρούμε να ψυχαγωγηθούμε…Ας το κάνουμε με σεβασμό στον Συνάνθρωπο. Φροντίζοντας για τη δημόσια υγεία αλλά και το Περιβάλλον» και υπογράμμισε:

«Ελάτε να γιορτάσουμε τη ζωή!Ελάτε να ξορκίσουμε το κακό.Να οπλιστούμε με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία!Με τη βοήθεια του ΘεούΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!».

Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο «για τη συνεχή υποστήριξη», αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη, «για την ουσιαστική συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπως και στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης».

Ο κ. Τσέπελης αναφέρθηκε όμως και σε όλους αυτούς που στηρίζουν, με μεράκι τις Γιορτές:«τους φορείς και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας,αλλά κυρίως τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες -τους ακούραστους και υπέροχους εθελοντές μας-που αποτελούν και τους πρωταγωνιστές, όπως και σε κάθε πολιτιστικό θεσμό που ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να διοργανώνει», όπως είπε.

Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης γεμίζουν ξανά με πλήθος κόσμου, που έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχεισε ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος, αλλά και να καθίσειγια φαγητό και κρασάκι που προσφέρουν οι Σύλλογοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών.

Παράλληλα, ένα πλούσιο πρόγραμμα,γεμάτο πολιτισμό, ιστορία, παράδοση και σύγχρονη έκφραση, θα εκτυλίσσεται καθημερινά. Συναυλίες με κορυφαίους καλλιτέχνες, εκθέσεις, εικαστικοί περίπατοι,εκδηλώσεις για ενήλικες αλλά και για παιδιά, γαστριμαργικές δοκιμές, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα.

Σχετικά Άρθρα