Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δήμος Ξάνθης: Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ κατά τη διάρκεια των Γιορτών στην είσοδο της Παλιάς Πόλης

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αποφάσισαν τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας, καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Δωρεάν rapidtest θα διενεργούνται το διάστημα 3 με 10 Σεπτεμβρίου 2022, στην είσοδο της Παλιάς Πόλης από την οδό Δημάρχου Φιλίππου Αμοιρίδη, τις ώρες 18:00 με23:30.

Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι μαζικές δειγματοληψίες την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τη Δεύτερα 5 έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται καθημερινά, στο ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 8:00 έως τις 14:00.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να έχουν απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους

Σχετικά Άρθρα