Ελλάδα Τελευταία Νέα

Χωρίς μάσκες και σελφ τεστ επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν.

Χωρίς μάσκες και σελφ τεστ θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς χθες έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την προαιρετικότητά τους.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγίείας, σχετικά με τον τρόπο επανέναρξης των σχολείων σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν.  

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα