Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ξάνθης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ” ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ξάνθης

[email protected]    Ξάνθη, 30 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ” ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο διοργανώνουν ως φιέστα στις 2 Σεπτεμβρίου την «Λευκή Νύχτα» στην πόλη μας. Η απόφαση για “φιέστα” μπροστά στην έναρξη των γιορτών της Παλιάς Πόλης, παρουσιάζεται ως ευκαιρία για "τόνωση" της αγοράς, την ίδια ώρα που οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, των πανάκριβων λογαριασμών ενέργειας και της φορομπηχτικής πολιτικής.

Η παράταση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως τις 1μμ τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τόσο κατά την  προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκειά της, είναι ένας ακόμα κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων που καταστρατηγούν τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, τσακίζουν τα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων σε ανθρώπινα ωράρια και την απαραίτητη ξεκούραση.

Πώς θα τονωθεί η αγορά με τους επαγγελματίες, τους ανέργους,  τους εργαζόμενους, τους αγρότες να χάνουν το εισόδημα τους καθημερινά από τις υπέρογκες αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο; Πώς θα μπορέσουν να αντέξουν οι συνάδελφοι τον ανελέητο ανταγωνισμό με τους ομίλους και τις αλυσίδες που πάντα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος της αγοράς αφού έχουν τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους; Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών αυτοαπασχολούμενων και θα φορολογηθούν πραγματικά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της πόλης μας να βρίσκονται σε επιφυλακή, να μην αποδεχθούν και αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας. Το πρόβλημα της αναδουλειάς και των μικρών τζίρων οφείλεται στην φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και όχι στο ωράριο και την «ψυχολογία» του καταναλωτικού κοινού. Να οργανωθεί τώρα η πάλη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών απέναντι στην πολιτική που τους τσακίζει και τους εξοντώνει.

Απαιτούμε:

 Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση κάθε νόμου

και διάταξης που επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το

ωράριο.

 Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του

ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος- αερίου.

 Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Επιστροφή στο

αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος,

μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

και τα καύσιμα.

Κανένας μόνος τους στην επίθεση που δεχόμαστε- Όλοι μαζί να αντεπιτεθούμε!

Σχετικά Άρθρα