Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ιππ. Καμαρίδης: Οχι λόγια, απτά αποτελέσματα με έργα που υλοποιούνται σήμερα

Στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης φιλοξενήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης ενημερώνοντας για ζητήματα, έργα και δράσεις που αντιμετωπίζει και υλοποιεί η ΔΕΥΑΞ.

Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ αξιοποιούνται από τη  επιχείρηση, απορροφώντας χρήματα, μετά από μια συντονισμένη και καλά οργανωμένη δουλειά,  με  εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Επιχείρηση και ταυτόχρονα συγκρατούν την αύξηση του κόστους της λειτουργίας της επιχείρησης, που είναι αποτέλεσμα της γενικότερης ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων στον τομέα της ενέργειας.

Διαμαρτυρίες για χρεώσεις σε πλαϊνά φρεάτια

«Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, ιδιαίτερα στο Πετροχώρι,  ότι επιβαρύνθηκε ο λογαριασμός τους και μας είπαν εσείς κάνετε έργα, εμείς όμως τα πληρώνουμε.

Κάποιοι χρεώθηκαν στο λογαριασμό τους ένα ποσό και αυτό είναι η συμμετοχή των καταναλωτών  για αυτό που λέμε πλαϊνά φρεάτια.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση και πολύ σωστά χρεώθηκε το ποσό στους καταναλωτές, γιατί από τον νόμο επιβάλλεται αυτή η χρέωση,  καθώς ορίζεται ότι το 50% της δαπάνης χρεώνεται στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και το άλλο 50% στον καταναλωτή.

Η Διοίκηση έχει συνέχεια, σε καμιά περίπτωση εμείς δε μηδενίζουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης. Καλώς έφτιαξαν το έργο, καλώς προγραμμάτισαν να βάλουν το τέλος, καθώς η χρέωση αυτή, στο έργο αυτό, χρεώθηκε όπως ορίζει ο νόμος

Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η χρέωση με τα έργα που εμείς κατασκευάζουμε, καθώς έχουμε εξασφαλίσει στο 100% τη χρηματοδότηση από χρηματοδοτικά εργαλεία και δεν επιβαρύνεται ο καταναλωτής  και κατ’  επέκταση ο Δημότης της Ξάνθης ούτε ένα ευρώ»,  κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ.

Τα έργα στην Ανατολική ορεινή περιοχήΛυκοδρόμιοΜ. ΕύμοιροΓέρακαςΠίλημα

«Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της ύδρευσης στον Γέρακα και προχωρούμε με το έργο που θα δώσει ποσότητα και ποιότητα νερού σε ολόκληρη την περιοχή ξεπερνώντας συνολικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στους οικισμούς αυτούς.

Στηρίζουμε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην ορεινή μας περιοχή που για εμάς είναι ήρωες και θα είμαστε δίπλα τους εξασφαλίζοντας την ύδρευσή τους σε όλα τα επίπεδα».

Βιολογικός καθαρισμόςΛυματολάσπηΑέριο

«Έχουμε προγραμματίσει  την αξιοποίηση της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού και την παραγωγή βιομεθανίου μετά από κατάλληλη επεξεργασία, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Εταιρεία Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε), που θα αποφέρει πόρους στην ΔΕΥΑΞ και θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στην Επιχείρηση λειτουργώντας ως ένα ακόμη ανάχωμα στο κόστος της ενέργειας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ

ΈξυπναΨηφιακά Υδρόμετρα

«Αξιοποιήσαμε ένα πρόγραμμα που είχε μείνει στα συρτάρια από το 2015, χρηματοδοτούμενο το INTERREG και εδώ και 7 σχεδόν μήνες λειτουργούν πιλοτικά 120 ψηφιακά υδρόμετρα στην Ξάνθη και μας δίνουν δεδομένα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Άμεσα υπογράφουμε τη σύμβαση για την τοποθέτηση 15.000 ψηφιακών υδρομέτρων που θα μας δίνουν αυτόματα δεδομένα και το κέρδος για τους πολίτες και την επιχείρηση θα είναι πολλαπλό.

Με τον τρόπο αυτό από τη μια κερδίζουμε δεκάδες εργατοώρες από τους καταμετρητές που μπορούν να ασχοληθούν με άλλες εργασίες και ταυτόχρονα προστατεύουμε τους καταναλωτές, τους πολίτες από υπερχρεώσεις καθώς τα δεδομένα που δίνουν τα έξυπνα υδρόμετρα αυτόματα συγκρίνονται και ανακαλύπτονται κρυφές διαρροές στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού που επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό», σημείωσε ο Ιπποκράτης Καμαρίδη

Ερώτηση ακροατή.

Ποια είναι η πολιτική της ΔΕΥΑΞ για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους Λογαριασμούς τουςΡυθμίσεις Χρεών

Ερώτηση ακροατή Ακροατής της εκπομπής με παρέμβασή του έθεσε το ερώτημα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ σχετικά με την πολιτική της Επιχείρησης για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι έχουν πραγματική ανάγκη και κάποιοι εκμεταλλεύονται δολίως τα συμβαίνοντα.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι την περίοδο της πανδημίας η ΔΕΥΑΞ  δε διέκοψε την ύδρευση σε κανέναν καταναλωτή, παρόλο που κάποιοι έλεγαν ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται.

Προστατεύουμε του πολίτες με τη διάθεση αυτού του πολύτιμου αγαθού που λέγετε νερό και δίνουμε τη δυνατότητα οι πολίτες να κάνουν ρυθμίσεις για  χρέη που τυχόν έχουν προς τη ΔΕΥΑΞ ώστε να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Οι δόσεις είναι πολλές και υπάρχει στη ΔΕΥΑΞ ειδικό  τμήμα που ασχολείται με αυτό το θέμα και όλοι οι πολίτες μπορούν να κάνουν τη ρύθμιση αυτή, που θα του επιτρέψει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, τόνισε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, σημειώνοντας ότι η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ακούστε αναλυτικά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη: 

Σχετικά Άρθρα