Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κλέβουν καταλύτες και στην ΑΜΘ… προσοχή… Δείτε τον τρόπο που περιγράφει συμπολίτης μας θύμα κλοπής

Καλησπέρα σας, 

το έχω δηλώσει ήδη στην αστυνομία. Σας ενημερώνω για να ενημερώσετε αντίστοιχα κι άλλους πριν την πατήσουν. 

Παρασκευή βράδυ πάρκαρα το αυτοκίνητο μου κάτω από δέντρο δίπλα από το 5×5 στην Κεραμωτή. Το Σάββατο δεν το χρειάστηκα κ το άφησα ακινητοποιημένο στην ίδια θέση. Πέρασα να το τσεκάρω βέβαια, συν το ότι το έβλεπα από το μπαλκόνι του σπιτιού που με φιλοξενούσαν. 

Την ίδια μέρα παρατήρησα ότι πάρκαρε δίπλα μου ένα ΙΧ μάρκας Fiat Punto V8 Active Sport σε μπλε χρώμα φτιαγμένο, με αεροτομή και custom προφυλακτηρες (Δυστυχώς δεν θυμάμαι πινακίδες και δεν έβγαλα φωτογραφία του ΙΧ). Νεαροί το πάρκαραν εκεί και έφυγαν. Την επομένη μέρα το πρωί φτάνοντας στο αυτοκίνητο με ενημερώνει η σύντροφός μου ότι από την πλευρά του συνοδηγού είναι το χώμα σκαμμένο. Όντως έτσι ήταν αλλά δεν πήγε το μυαλό μου. Το Fiat ήταν ακόμα εκεί. 

Μόλις βάζω μπρος το αυτοκίνητο, ήταν σαν να άκουγες τρακτέρ. Το σβήνω κοιτάω κινητήρα, εξάτμιση φαίνονται όλα καλά. 

Σκέφτηκα μήπως έπεσα θύμα νοθευμένης βενζίνης, διότι την Παρασκευή είχα βάλει από πρατήριο βενζίνη που ήταν αρκετά φθηνή. 

Τέλος πάντων το παίρνω να το κινήσω λίγο, ο ήχος όλο και πιο δυνατός. Τελικά το άφησα στην άκρη και προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί. 

Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει μιας και δεν έχω γνώσεις πάνω στο αυτοκίνητο. Μου φαινοντουσαν εκ πρώτης όψεως όλα καλά. 

Παίρνω τηλέφωνο στον πατέρα μου, μιας και έχει παρά πάνω γνώσεις και μου λέει μπορεί να χάλασε ο καταλύτης. Τι κάνω τον ρώτησα? Μου απάντησε θα το φέρεις εδώ (Κατερίνη) να πάει κατευθείαν στον μηχανικό. 

Έτσι και έγινε σήμερα το πρωί έφυγα από Κεραμωτή και στον δρόμο όλα καλά με εξαίρεση τον εκκωφαντικό ήχο κάθε φορά που πατούσα το γκάζι. 

Πηγαίνοντας στον μηχανικό, μου λέει σίγουρα τρυπημένη εξάτμιση. Μόλις το έβαλε στο ανυψωτικό, κοιτάει μου λέει σου έκλεψαν τον καταλύτη. Το κοιτάει καλύτερα και βλέπει ότι τον έκοψαν. 

Το Fiat Punto το είδα εχθές το βράδυ αργά να φεύγει από το σημείο. Δύο πιτσιρικάδες, οι οποίοι καθόντουσαν αρκετοί ώρα μέσα στο αυτοκίνητο με ανοιχτό το φως. Όταν πήγαιναν προς το αυτοκίνητο και είδαν το αυτοκίνητό μου σε άλλη θέση από εκεί που ήταν αρχικά. Τους είδα σταμάτησαν και κοιτούσαν αρκετοί ώρα προς το ΙΧ. Ήμουν έτοιμος να πάω να δω τι πρόβλημα έχουν αλλά τελικά πήγαν προς το αυτοκίνητο όπου κάθισαν αρκετά λεπτά προτού φύγουν. 

Αυτό που συνιστώ στους οδηγούς καλό είναι να φωτογραφιζεται τα ΙΧ που παρκάρουν δίπλα σας. Σαν αρχείο σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Το καλύτερο είναι να υπάρχει συναγερμός στο ΙΧ και ίσως κάποιο κλειστό κύκλωμα καταγραφής. 

Το δικό μου δεν είχε συναγερμό, αλλά μετά από αυτό που συνέβη θα πάρω τα μέτρα μου. 

Ενημερώστε σας παρακαλώ μπας και βρεθούν οι ένοχοι. 

Υπάλληλος από το συνεργείο αυτοκινήτων με ενημέρωσε πως υπάρχει το τελευταίο διάστημα κύκλωμα που κλέβουν διαφορά μέρη αυτοκινήτων και τα πωλούν. Το άλλο που έμαθα εγώ είναι ότι ο καταλύτης στο εσωτερικό του έχει μία πλατίνα που έχει αξία σαν χρυσός. 

Με εκτίμηση, 

Θεοχάρης Παπαδόπουλος 

Σχετικά Άρθρα