Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η Παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Χ. Παρασκελίδη στο Μυρωδάτο (φωτογραφίες +video)

Μαίρη Δαληκριάδου

To Σάββατο 20 Αυγούστου και στις 8 η ώρα το βράδυ στην πλατεία Μυρωδάτου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Χ. Παρασκελίδη “ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ, Η Ανατολή του Μυρωδάτου στο Κάλφαλαρ” (Το βιβλίο παρουσιάζει την ίδρυση και την διαδρομή του μυρωδάτου μέσα στον χρόνο, την ανθρωπογεωγραφία του, την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προσφέρει στους παλαιότερους τη νοσταλγία, στους δε νεώτερους θα φωτίσει το άγνωστο παρελθόν).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μυρωδάτου Ανέστης Τερζίδης ο όποιος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα.  Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Κυριαζίδου ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη. Για το βιβλίο μίλησαν ο Θοδωρής Γεωργιάδης φιλόλογος και ο Θανάσης Κουντουράς φιλόλογος. Ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Ανέστης Ακριτίδης Συνταξιούχος Φιλόλογος και φίλος της οικογένειας Παρασκελίδη. Η επιστολή του κ Ανέστη Ακριτίδη: “Η Τέχνη είναι το αγκωνάρι του Πολιτισμού και οι δημιουργοί της στυλοβάτες του. Κι όταν ένας καλλιτέχνης αδράχνει την ύλη και την μετουσιώνει σε πνεύμα, σε κάλλος, τότε μας κάνει κοινωνούς του Πολιτισμού. Ο Γιώργος Παρασκελίδης λοιπόν διακονεί την Τέχνη, δημιουργώντας αριστουργήματα. Είχα την τύχη να θαυμάσω έργα του, όχι βέβαια διά ζώσης, αλλά μέσα από την διαδικτυακή επικοινωνία!!!! Ένα εικαστικό σύμπαν έμπνευσης, ωραιότητας, καλαισθησίας!!! Και είμαι βέβαιος πως ανάλογο θα είναι και το βιβλίο του!!! Ανασαιμιά της ιδιαίτερης πατρίδας του, που κι εγώ αγάπησα σαν δική μου, καθώς ζουν εκεί οι λατρεμένοι μου μαθητές!!! Στον κύριο Παρασκελίδη, εύχομαι από καρδιάς, να συνεχίσει να οξυγονώνει το πνεύμα μας, να χαρίζει στους υπέροχους ανθρώπους του μυροβόλου Μυρωδάτου την καλλιτεχνική του αξιοσύνη!!!!! Καλοτάξιδο το νιόφερτο βιβλίο!!!! Στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τα θαυμάσια παιδιά του, ένα τεράστιο ” Εύγε ” για τις εξαιρετικές δράσεις τους και, ασφαλώς, για τη διοργάνωση της σημερινής παρουσίασης, από την οποία ΔΥΣΤΥΧΏΣ απουσιάζω. Την εκτίμησή μου στον σπουδαίο δημιουργό και την αγάπη μου στους φίλους Μυρωδατιανούς”

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Απίθανοι» Μυρωδάτου

Το ευχαριστήριο μήνυμα του συλλόγου:

Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις μας. Σε μια βραδιά που ξύπνησαν μνήμες, διδαχθήκαμε, και τελικά γεφυρώσαμε το παρελθόν με το παρόν μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον συγγραφέα κ. Γεώργιο Παρασκελίδη, την οικογένειά του και σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας που εργάστηκαν για να φέρουμε εις πέρας αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ για το φωτογραφικό υλικό τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

https://www.facebook.com/pol.sill.mirodatou.apithanoi/videos/5276282122488310

Σχετικά Άρθρα