Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία της κόρης του «εγκεφάλου του Πούτιν». Το έκαναν οι Ουκρανοί!!!

Η ανακοίνωση της Μόσχας

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα από τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με τη Μόσχα να κατηγορεί και επισήμως την Ουκρανία, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις και στο μέτωπο του πολέμου.

Όπως αναφέρει η FSB στο πόρισμά της, το έγκλημα φέρεται να προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να είναι πολίτης της Ουκρανίας, ο οποίος διέφυγε στην Εσθονία.

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, που εκτιμάται ότι είχε ισχυρή επιρροή στον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στα περίχωρα της Μόσχας.

Το Κίεβο, μέχρι σήμερα, έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σε περίπτωση που η βομβιστική επίθεση συνδέεται με τον πόλεμο, θα σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που ο πόλεμος φτάνει ουσιαστικά στη ρωσική πρωτεύουσα, αγγίζοντας την οικογένεια ενός συμμάχου του Κρεμλίνου, κοντά σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της Μόσχας.

Η δολοφονία με εκρηκτικό μηχανισμό

Σημειώνεται πως η 29χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα της, όταν αυτό εξερράγη, με ρωσικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν με το ίδιο αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο ίδιος τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Από εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, ο άνδρας φαίνεται πως ήταν σε κατάσταση σοκ βλέποντας την κόρη του νεκρή.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν. Πάντως, η πρώτη εικόνα είναι πως στόχος δεν ήταν η νεαρή, αλλά ο πατέρας της.

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram Baza, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως η Ντούγκινα οδηγούσε για περίπου δέκα λεπτά προτού εκραγεί το όχημα, πάρει φωτιά και φύγει από τον δρόμο. Η άτυχη κοπέλα πέθανε επί τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα του συμβάντος ο Αλεξάντερ Ντούγκιν και η κόρη του ήταν παρόντες σε φεστιβάλ στο κτήμα Ζαχάροβο, κοντά στη Μόσχα. Εκεί, ο δημοσιογράφος έδωσε διάλεξη με θέμα «Παράδοση και Ιστορία».

Σχετικά Άρθρα