Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Στο Rudozem της Βουλγαρίας Μανώλης Τσέπελης και Ιπ. Καμαρίδης

Στο Rudozem της Βουλγαρίας βρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Tσεπέλης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης Ιπποκράτη Kαμαρίδη, προσκεκλημένοι του δημάρχου Rumen Pechlivanof επί ευκαιρία της τοπικής εορτής της πόλεως.

Στην ουσία η επίσκεψη είχε και έναν άλλο σκοπό που είναι το “κοινό συμφέρον” και λέγεται διάνοιξη του κάθετου άξονα Rudozem – Ξάνθη.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους λοιπόν οι δύο αυτοδιοικητικοί συμμετείχαν σε μία άτυπη σύσκεψη που είχε σαν θέμα το χρονοδιάγραμμα της περάτωσης και λειτουργίας του έργου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν 4 δήμαρχοι της νότιας περιφέρειας Smolian, ενας εκ των τεσσάρων βουλευτών της περιοχής, ο πρόεδρος του “επιμελητηρίου” εκπρόσωπος των καθηγητών του πανεπιστημίου Smolian και κομματικοί εκπρόσωποι και παράγοντες.

Το πόρισμα της σύσκεψης ήταν στην κατεύθυνση ότι οι τοπικές διοικήσεις θα πρέπει να πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν ώστε το έργο να τελειώσει και να δοθεί σε λειτουργία το γρηγορότερο δυνατόν.

Από την βουλγαρική πλευρά το έργο έχει περατωθεί έως το σημείο των συνόρων λείπει μόνο ο περιφερειακός δρόμος της πόλης του Rudozem που θα ενωθεί με τον κάθετο άξονα. Tο πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο στην Ελληνική πλευρά διότι λείπουν ακόμη κομμάτια του δρόμου από το Δημάριο έως τα σύνορα.

Σχετικά Άρθρα