Έβρος Τελευταία Νέα

Θράκη: Και άλλοι 6 Διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα δίχτα της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (12/13-8-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου, της Δράμας και της Ξάνθης, από αστυνομικούς τωνΔιευθύνσεων ΑστυνομίαςΡοδόπης, Ορεστιάδας, Δράμας και Ξάνθηςέξι(6) διακινητές,τρεις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωί σε αγροτική οδόμεταξύ των οικισμώνΓρατινής και Ροδίτη Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ελληνικών δικαστικών αρχών για ληστεία.

Στη δεύτερη περίπτωση,χθεςτο πρωίστον κάθετο άξονα Κομοτηνής – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμουσυνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σεΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητομετέφερανπαράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες – διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Στηντρίτη περίπτωση, χθεςτο πρωίστη Μάνδρα Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτοημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητομετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση χθεςτο απόγευμα σε δημοτική οδό στο ύψος του οικισμού Καλαμώνα Δράμας,  αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής  στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη πέμπτη περίπτωση σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης,αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Ιάσμου Ροδόπης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και Ξάνθης.

loading...

Σχετικά Άρθρα