Καβάλα Τελευταία Νέα

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο κοντά στις κατασκηνώσεις στην Ποταμιά Θάσου

φοτο αρχείου

Μαίρη Δαληκριάδου

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 8 το βράδυ στην περιοχή Λεύκη στην Ποταμιά Θάσου κοντά στις κατασκηνώσεις ταυτόχρονα σε δύο κοντινά σημεία. Ήδη από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone που συγκεντρώνει πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι και αυτή η φωτιά έγινε αντιληπτή μέσα στα πρώτα λεπτά από το ξέσπασμά της χάρη στις αδιάκοπες περιπολίες και βάρδιες παρατήρησης που κάνουν εκατοντάδες εθελοντές πολίτες στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς. Η ενεργοποίηση των πολιτών με ολονύχτιες περιπολίες είναι ο λόγος για τον οποίο το σημείο παραμένει προστατευμένο εδώ και χρόνια.

Πριν μια εβδομάδα σε ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά. Αυτό που προβληματίζει έντονα με την τελευταία πυρκαγιά είναι το γεγονός ότι εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με τη μερική άρση των απαγορευτικών μέτρων, όταν δηλαδή έληξε ο πορτοκαλί συναγερμός από την Πολιτική Προστασία. Στην περιοχή θεωρούν ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία στο δάσος

loading...

Σχετικά Άρθρα