Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πότε θα ψηφισθεί η ρύθμιση για το συμπληρωματικό ποσό του ΒΟΕΑ για τους Αστυνομικούς;

Ανήσυχοι παραμένουν οι μετοχομερισματούχοι του Ταμείου Χωροφυλακής της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι εν ενεργεία, γιατί δεν έχουν λάβει το συμπληρωματικό ποσό του ΒΟΕΑ και παρά τις διαβεβαιώσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μέχρι στιγμής η σχετική ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού με ανακοίνωσή του στις 2 Ιουνίου 2022 και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής των οφειλών του Μ. Τ. Σ. προς τα τέκνα των μετοχομερισματούχων, τα οποία έχουν λάβει προκαταβολή έναντι του ΒΟΕΑ. Όπως διαβεβαίωνε το Ταμείο το συμπληρωματικό ποσό θα καταβληθεί κανονικά μετά την ψήφιση της σχετική νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4472/2017.

Η εν λόγω ρύθμιση αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούλιο για ψήφιση, κάτι το οποίο δεν συνέβη τελικά και από τη στιγμή που η Βουλή έχει κλείσει για τις θερινές διακοπές αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση στην ψήφιση της ρύθμισης και άρα αναστάτωση στους δικαιούχους μετοχομερισματούχους.

Σχετικά Άρθρα