Κοινωνία Τελευταία Νέα

Α. Ελευθεριάδης: πολλαπλές παρεμβάσεις και καθαρισμός των οικισμών της Δ.Ε.Σταυρούπολης/Από Σεπτέμβριο ασφαλτοστρώσεις σε Σταυρούπολη και οικισμούς του Γέρακα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται πολλαπλές παρεμβάσεις στο σύνολο των 27 οικισμών της Δ.Ε. Σταυρούπολης.

Όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης:’ τους τελευταίους τρεις μήνες ξεκινήσαμε σχολαστικό καθαρισμό όλων των οικισμών. Κάτι ανάλογο στην περιοχή, η οποία έχει 27 οικισμούς, είχε να γίνει τα τελευταία 10-12 χρόνια. Σε συνεργασία με το δασαρχείο προβαίνουμε επίσης σε καθαρισμούς περιοχών στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις στο σύνολο των χωματόδρομων των οικισμών και πρωτίστως σε εκείνους που εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, όπως στο Πίλημα και τον Καστανίτη.

Προχωρήσαμε σε εργασίες ευπρεπισμού και καθαρισμού του συνόλου των νεκροταφείων των οικισμών και παράλληλα στην επέκταση των νεκροταφείων Λυκοδρομίου.

Ξεκινήσαμε την τοποθέτηση κιοσκιών σε οικισμούς, συνολικά θα τοποθετηθούν έξι με επτά. Ήδη τοποθετήθηκαν στο Νεοχώρι και το Άνω και Κάτω Ιωνικό και συνεχίζουμε.’

Όπως σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης, αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να ολοκληρωθούν δυο μελέτες, με τη μια να αφορά ασφαλτοστρώσεις σε γειτονιές της Σταυρούπολης και τη δεύτερη ασφαλτοστρώσεις σε οικισμούς του Γέρακα:’ Από το πρωί σήμερα με το μηχανικό και τον πρόεδρο του Γέρακα, επισκεφθήκαμε την Ισαία. Είναι αναγκαίο να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις σε οικισμούς όπως η Ισαία, το Πίλημα και το Μέγα Εύμοιρο, όπως και να κατασκευαστούν κάποια τοιχία. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες, πρόκειται για έργο της τάξης περίπου των 120.000 ευρώ, όποτε άμεσα θα ξεκινήσουμε’ επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα