Έβρος Τελευταία Νέα

Σήμερα το πρωί: Συνελήφθη στoν Έβρο ο Τούρκος συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν»

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μεχμέτ Γκιουντέμ συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, κατά τη διάρκεια προσπάθειας να περάσει στην Ελλάδα, διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γκιουντέμ μαζί με άλλα 19 άτομα επιχείρησαν να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μέσω της Ελλάδας να αναζητήσουν διαφυγή από το καθεστώς Ερντογάν.

Η προσπάθειά τους απέβη άκαρπη όμως, καθώς, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο ίδιος, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι έγιναν αντιληπτοί από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή, ακινητοποιήθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Από τα 20 άτομα, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- πως 16 ήταν μέλη της FETO (η οργάνωση των γκουλενιστών που θεωρείται υπεύθυνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016) και οι υπόλοιποι μέλη κουρδικών οργανώσεων, που η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».

Ο Τούρκος συγγραφέας Μεχμέτ Γκιουντέμ, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με τη συγγραφή του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», είχε καταδικαστεί στα τουρκικά δικαστήρια σε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα